HIRDETŐ
Alma-túró szelet sütés nélkül!
Rendkívül friss, ízletes és egyszerű. (27 x 23 cm)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
A forma aljára
- 9 Darabok Nagy piskóták
Almás réteg
- 5 veľkých Almák
- 2 kanalak Cukor
- 1 juice Citrommal
- Csipet Ceyloni fahéj
- 1 vaníliapuding
- 500 ml Víz
- 2 kanalak Tejizsúrcukrot pudingba
Túró réteg
- 250 g Kenhető túró
- 200 ml 33 százalékos tejszín
- 2 kanalak Porcukor
- Csipet igazi vanília
- Opcionális mandula szeletek a megszórásához
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg az almákat, majd daraboljuk fel. Egy serpenyőben pirítsuk őket a cukorral, fahéjjal és egy citrom levével. Ha az almák nem engednek levet, öntsünk rájuk egy kevés vizet. Pároljuk őket addig, amíg meg nem puhulnak.
2. Lépés
Vanília pudingot összekeverjük cukorral 0,5 l vízben, hozzáadjuk az almákhoz, megfőzzük és rátöltjük az előkészített piskótákra.
3. Lépés
Hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
Eközben felverjük a tejszínt a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a túrót és a tölteléket rákenjük a kihűlt almákra.
5. Lépés
Hűtsük le és tálalás előtt szórjuk meg mandulaszeletekkel (amit aranyszínűre pirítunk a serpenyőben 💛)
6. Lépés
Jó étvágyat 😍