HIRDETŐ

Almapaprika télre

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 kg almapaprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 7 dl ecet Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 dl cukor Hozzáadott
  • fokhagyma és babérlevél ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az almapaprikákat és távolítsuk el a zöld csúcsukat, majd a magvakat is.

2. Lépés

Tegyük félre a paprikákat, miközben egy nagy lábasban előállítjuk a befőzőlevet. Öntsük a vizet a lábasba, adjuk hozzá az ecetet, sót, cukrot, aprított fokhagymát és babérlevelet.

3. Lépés

Forraljuk fel a levünket, majd lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 10 percig.

4. Lépés

Egyenlő mennyiségű almapaprikát tegyünk a befőttes üvegekbe, majd öntsük rájuk az ecetes cukorszirupot, majd rögtön zárjuk le őket.

5. Lépés

Üvegeket tegyük egy tűzálló edénybe, majd tegyük őket a sütőbe, és kb. 60-70 perc hőkezelés után vegyük ki őket.

6. Lépés

Hűtsük le az üvegeket. Ezután az almapaprikák készen állnak a télre való eltevésre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek