HIRDETŐ

Almapaprika télre

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 kg almapaprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 7 dl ecet Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 dl cukor Hozzáadott
  • fokhagyma és babérlevél ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az almapaprikákat és távolítsuk el a zöld csúcsukat, majd a magvakat is.

2. Lépés

Tegyük félre a paprikákat, miközben egy nagy lábasban előállítjuk a befőzőlevet. Öntsük a vizet a lábasba, adjuk hozzá az ecetet, sót, cukrot, aprított fokhagymát és babérlevelet.

3. Lépés

Forraljuk fel a levünket, majd lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 10 percig.

4. Lépés

Egyenlő mennyiségű almapaprikát tegyünk a befőttes üvegekbe, majd öntsük rájuk az ecetes cukorszirupot, majd rögtön zárjuk le őket.

5. Lépés

Üvegeket tegyük egy tűzálló edénybe, majd tegyük őket a sütőbe, és kb. 60-70 perc hőkezelés után vegyük ki őket.

6. Lépés

Hűtsük le az üvegeket. Ezután az almapaprikák készen állnak a télre való eltevésre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új