HIRDETŐ
Almapaprika télre
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 kg almapaprika
- 2 l víz
- 7 dl ecet
- 2 evőkanál só
- 2 dl cukor
- fokhagyma és babérlevél ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Mossuk meg az almapaprikákat és távolítsuk el a zöld csúcsukat, majd a magvakat is.
2. Lépés
Tegyük félre a paprikákat, miközben egy nagy lábasban előállítjuk a befőzőlevet. Öntsük a vizet a lábasba, adjuk hozzá az ecetet, sót, cukrot, aprított fokhagymát és babérlevelet.
3. Lépés
Forraljuk fel a levünket, majd lassú tűzön főzzük tovább körülbelül 10 percig.
4. Lépés
Egyenlő mennyiségű almapaprikát tegyünk a befőttes üvegekbe, majd öntsük rájuk az ecetes cukorszirupot, majd rögtön zárjuk le őket.
5. Lépés
Üvegeket tegyük egy tűzálló edénybe, majd tegyük őket a sütőbe, és kb. 60-70 perc hőkezelés után vegyük ki őket.
6. Lépés
Hűtsük le az üvegeket. Ezután az almapaprikák készen állnak a télre való eltevésre.