Forrás: vm2002 from Canva
Almás-fahéjas keksz
Alma és fahéj, ez a tökéletes kombináció, amit különösen szeretek élvezni, amikor sütiket készítek. Próbáld ki ezeket az egyszerű és finom házi almás-fahéjas kekszeket, amelyek belül ropogósak, mégis puhák.
Hozzávalók
- 2 csészék sima liszt
- 1⁄2 csészék Barna cukor
- 1 darab tojás
- 1⁄2 csészék Vaj
- 1⁄2 kanalak Tea Szóda szóda szódabikarbóna
- 1⁄4 kanalak Sók
- 1 darab alma
- 1 kanál őrölt fahéj
- 1⁄4 kanalak őrölt szerecsendió
- 1⁄2 csészék Zabpehely
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat és a szerecsendiót egy tálban. Ezek a száraz összetevők, amelyeket mindig összekeverjük, és külön kell választani a többitől.
Egy másik tálban keverje össze a vajat a barna cukorral. A vajnak meg kell puhulnia, nem szabad megolvadnia, hogy a kekszek ne legyenek túl kemények. Ezután adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze mindent alaposan.
Adjuk hozzá a reszelt almát a vajas keverékhez. Én jobban szeretem durvára reszelni az almát, hogy érezni lehessen a darabokat a sütikben, de ez az Ön ízlésétől függ.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz keveréket a nedveshez, és addig keverjük, amíg nem kapunk sem túl ragacsos, sem túl száraz tésztát.
Ha szereted a zabpelyhet a sütikben, akkor most hozzáadhatod. Extra textúrát és rostot ad a keksznek.
Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután formázzon háromszögeket (vagy más formákat), és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük a kekszeket 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek.
Miután kivettük a sütiket a sütőből, hagyjuk kihűlni őket, és díszítsük őket fantáziánk szerint.