HIRDETŐ

Forrás: vm2002 from Canva

Almás-fahéjas keksz

Alma és fahéj, ez a tökéletes kombináció, amit különösen szeretek élvezni, amikor sütiket készítek. Próbáld ki ezeket az egyszerű és finom házi almás-fahéjas kekszeket, amelyek belül ropogósak, mégis puhák.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 2 csészék sima liszt Hozzáadott
  • 12 csészék Barna cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 12 csészék Vaj Hozzáadott
  • 12 kanalak Tea Szóda szóda szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 kanalak Sók Hozzáadott
  • 1 darab alma Hozzáadott
  • 1 kanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 kanalak őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 12 csészék Zabpehely Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat és a szerecsendiót egy tálban. Ezek a száraz összetevők, amelyeket mindig összekeverjük, és külön kell választani a többitől.

2. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a vajat a barna cukorral. A vajnak meg kell puhulnia, nem szabad megolvadnia, hogy a kekszek ne legyenek túl kemények. Ezután adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze mindent alaposan.

3. Lépés

Adjuk hozzá a reszelt almát a vajas keverékhez. Én jobban szeretem durvára reszelni az almát, hogy érezni lehessen a darabokat a sütikben, de ez az Ön ízlésétől függ.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz keveréket a nedveshez, és addig keverjük, amíg nem kapunk sem túl ragacsos, sem túl száraz tésztát.

5. Lépés

Ha szereted a zabpelyhet a sütikben, akkor most hozzáadhatod. Extra textúrát és rostot ad a keksznek.

6. Lépés

Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

7. Lépés

Ezután formázzon háromszögeket (vagy más formákat), és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire.

8. Lépés

Süssük a kekszeket 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek.

9. Lépés

Miután kivettük a sütiket a sütőből, hagyjuk kihűlni őket, és díszítsük őket fantáziánk szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új