HIRDETŐ

Almás pita

Az almás pite Amerika egyik hagyományos süteménye, ami igazán egyszerű és nagyon finom. Az almával megtöltött tésztát fűszerek és cukor egészíti ki, majd mindezt egy másik réteg tészta borítja. Az így elkészült pitét a sütőben sütjük meg aranybarnára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A pite tésztájához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 4 evőkanál víz Hozzáadott

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a tésztát: a lisztet és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Az egészet vízzel összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

2. Lépés

Az almákat meghámozzuk és kicsumázva, apró kockára vágjuk.

3. Lépés

Az almákat, a citromlevet, a cukrot és a fahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a lisztet.

4. Lépés

Az almás tölteléket a kihűlt tésztára kanalazzuk.

5. Lépés

A tetejére kinyújtott tésztával befedjük, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával.

6. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új