HIRDETŐ

Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek

Almás tekercs

A hagyományos magyar konyha egyik kedvelt desszertje, melynek édes, fahéjas almás tölteléke és puha tészta burkolata tökéletes párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 450 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szalalkáli Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott

Almás töltelék

  • 4 ks alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a szalalkálit.

2. Lépés

Lassan adagoljuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Ha a tészta összeállt, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 30 percig.

4. Lépés

Közben készítsük el az almatölteléket: reszeljük le az almák héját és reszeljük le őket. Keverjük össze az almát a cukorral és a fahéjjal.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, majd terítsük rá az almás tölteléket.

6. Lépés

Tekintsük fel a tésztát, majd süssük előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek