HIRDETŐ
Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek
Almás tekercs
A hagyományos magyar konyha egyik kedvelt desszertje, melynek édes, fahéjas almás tölteléke és puha tészta burkolata tökéletes párosítás.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 450 g liszt
- 1 Csomag szalalkáli
- 2 evőkanál cukor
- 250 ml tej
Almás töltelék
- 4 ks alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a szalalkálit.
2. Lépés
Lassan adagoljuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze a tésztát.
3. Lépés
Ha a tészta összeállt, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 30 percig.
4. Lépés
Közben készítsük el az almatölteléket: reszeljük le az almák héját és reszeljük le őket. Keverjük össze az almát a cukorral és a fahéjjal.
5. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát, majd terítsük rá az almás tölteléket.
6. Lépés
Tekintsük fel a tésztát, majd süssük előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.