HIRDETŐ

Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek

Almás tekercs

A hagyományos magyar konyha egyik kedvelt desszertje, melynek édes, fahéjas almás tölteléke és puha tészta burkolata tökéletes párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 450 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szalalkáli Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott

Almás töltelék

  • 4 ks alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a szalalkálit.

2. Lépés

Lassan adagoljuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Ha a tészta összeállt, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 30 percig.

4. Lépés

Közben készítsük el az almatölteléket: reszeljük le az almák héját és reszeljük le őket. Keverjük össze az almát a cukorral és a fahéjjal.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, majd terítsük rá az almás tölteléket.

6. Lépés

Tekintsük fel a tésztát, majd süssük előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új