HIRDETŐ

Forrás: Irati Ventoso from Getty Images

Az olasz pizza eredeti tésztája

Az eredeti olasz pizzatészta receptje, amelynek köszönhetően a pizza mindig sikerülni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 300 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 7 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 TK Sók Hozzáadott
  • 1 TK Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

405 perc.
1. Lépés

Először adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, és hagyjuk dolgozni körülbelül 10 percig, amíg hab képződik a felszínen. Az élesztőnek aktívnak kell lennie, ez a kulcsa a tészta felfuttatásának.

2. Lépés

Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük össze. Ezután a liszt közepén készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele a kovásztészta-indítót és az olívaolajat.

3. Lépés

Keverje össze az egészet, és dolgozza ki a tésztát. Addig dolgozzuk, amíg sima és ragacsos nem lesz.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát a melegben körülbelül egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, fordítsa ki lisztezett deszkára, óvatosan keverje össze, majd ossza el a kívánt számú adagra. Az ideálisan vékony tésztához nyolc szeletre egy adagot ajánlok.

6. Lépés

A tésztából tekerje vékony palacsintákat, kenje meg a paradicsomos alaplével és a kedvenc feltétjével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új