HIRDETŐ

Forrás: Irati Ventoso from Getty Images

Az olasz pizza eredeti tésztája

Az eredeti olasz pizzatészta receptje, amelynek köszönhetően a pizza mindig sikerülni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 300 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 7 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 TK Sók Hozzáadott
  • 1 TK Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

405 perc.
1. Lépés

Először adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, és hagyjuk dolgozni körülbelül 10 percig, amíg hab képződik a felszínen. Az élesztőnek aktívnak kell lennie, ez a kulcsa a tészta felfuttatásának.

2. Lépés

Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük össze. Ezután a liszt közepén készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele a kovásztészta-indítót és az olívaolajat.

3. Lépés

Keverje össze az egészet, és dolgozza ki a tésztát. Addig dolgozzuk, amíg sima és ragacsos nem lesz.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát a melegben körülbelül egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, fordítsa ki lisztezett deszkára, óvatosan keverje össze, majd ossza el a kívánt számú adagra. Az ideálisan vékony tésztához nyolc szeletre egy adagot ajánlok.

6. Lépés

A tésztából tekerje vékony palacsintákat, kenje meg a paradicsomos alaplével és a kedvenc feltétjével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek