Forrás: Irati Ventoso from Getty Images
Az olasz pizza eredeti tésztája
Az eredeti olasz pizzatészta receptje, amelynek köszönhetően a pizza mindig sikerülni fog.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt
- 300 ml Langyos víz
- 7 g Szárított élesztő
- 2 kanalak Olívaolaj
- 1 TK Sók
- 1 TK Cukor
Eljárás
Először adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, és hagyjuk dolgozni körülbelül 10 percig, amíg hab képződik a felszínen. Az élesztőnek aktívnak kell lennie, ez a kulcsa a tészta felfuttatásának.
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, és keverjük össze. Ezután a liszt közepén készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele a kovásztészta-indítót és az olívaolajat.
Keverje össze az egészet, és dolgozza ki a tésztát. Addig dolgozzuk, amíg sima és ragacsos nem lesz.
Hagyjuk a tésztát a melegben körülbelül egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.
Miután a tészta megkelt, fordítsa ki lisztezett deszkára, óvatosan keverje össze, majd ossza el a kívánt számú adagra. Az ideálisan vékony tésztához nyolc szeletre egy adagot ajánlok.
A tésztából tekerje vékony palacsintákat, kenje meg a paradicsomos alaplével és a kedvenc feltétjével.