HIRDETŐ

Barackos csirke

A Barackos csirke egy könnyed, ízletes és tápláló étel, melyet baracklekvárral, narancslével és rozmaringgal ízesítünk. Magyar konyhaból származó ételek között is kiemelkedik az ízeivel, amelyek a hagyományos és a modern ízvilág között egyensúlyoznak. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik meglepni a családjukat vagy barátaikat egy különleges, egzotikus ízvilágú étellel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb vagy csirkemell Hozzáadott
  • 200 g baracklekvár Hozzáadott
  • 1 ks narancs leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál rozmaring Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors paprika izlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is előkészítjük a csirkecombokat vagy csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk meg őket.

2. Lépés

Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a csirke oldalait. Eközben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a csirkéhez.

3. Lépés

Amikor a csirke már szép aranybarna, hozzáadjuk a baracklekvárt, a narancslevet, és a rozmaringot.

4. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön, kb. 25-30 percig főzzük az ételt, míg a csirke teljesen átsül.

5. Lépés

Tálaljuk rizzsel vagy friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek