HIRDETŐ

Barackos csirke

A Barackos csirke egy könnyed, ízletes és tápláló étel, melyet baracklekvárral, narancslével és rozmaringgal ízesítünk. Magyar konyhaból származó ételek között is kiemelkedik az ízeivel, amelyek a hagyományos és a modern ízvilág között egyensúlyoznak. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik meglepni a családjukat vagy barátaikat egy különleges, egzotikus ízvilágú étellel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb vagy csirkemell Hozzáadott
  • 200 g baracklekvár Hozzáadott
  • 1 ks narancs leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál rozmaring Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors paprika izlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is előkészítjük a csirkecombokat vagy csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk meg őket.

2. Lépés

Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a csirke oldalait. Eközben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a csirkéhez.

3. Lépés

Amikor a csirke már szép aranybarna, hozzáadjuk a baracklekvárt, a narancslevet, és a rozmaringot.

4. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön, kb. 25-30 percig főzzük az ételt, míg a csirke teljesen átsül.

5. Lépés

Tálaljuk rizzsel vagy friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új