Barackos csirke
A Barackos csirke egy könnyed, ízletes és tápláló étel, melyet baracklekvárral, narancslével és rozmaringgal ízesítünk. Magyar konyhaból származó ételek között is kiemelkedik az ízeivel, amelyek a hagyományos és a modern ízvilág között egyensúlyoznak. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik meglepni a családjukat vagy barátaikat egy különleges, egzotikus ízvilágú étellel.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb vagy csirkemell
- 200 g baracklekvár
- 1 ks narancs leve
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 Fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors paprika izlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is előkészítjük a csirkecombokat vagy csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk meg őket.
Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a csirke oldalait. Eközben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a csirkéhez.
Amikor a csirke már szép aranybarna, hozzáadjuk a baracklekvárt, a narancslevet, és a rozmaringot.
Fedő alatt, lassú tűzön, kb. 25-30 percig főzzük az ételt, míg a csirke teljesen átsül.
Tálaljuk rizzsel vagy friss salátával.