HIRDETŐ

Forrás: freepik

Becsínált leves

A becsínált leves egy kedvenc családi ebédünk, amit mindig nagy örömmel főzök. Az egyik legjobb dolga ennek a levesnek, hogy bár az elkészítése kicsit hosszadalmas, de tényleg minden pillanatát élvezem. A végeredmény mindig megéri: ízletes, tartalmas, és nagyon laktató!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 ks közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 3 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 12 zeller Hozzáadott
  • 12 Fej kelkáposzta Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 500 g érlelt marhahús (lapocka vagy oldalas) Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A zöldségeket meghámozom és nagy darabokra vágom. Kedvencem az, amikor a konyhában vannak olyan finom illatok, amelyeket csak frissen vágott zöldségek biztosíthatnak.

2. Lépés

A húst felkockázom és egy tálba helyezem. A hús minősége itt nagyon fontos, ajánlom, hogy az érlelt marhahús legyen a választás. Ezenkívül arra is figyelek, hogy a hús legyen szép piros, és friss.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítem a vajat, beledobom a felaprított hagymát és megpirítom. Majd hozzáadom a húst, és addig pirítom, amíg minden oldala meg nem barnul.

4. Lépés

Hozzáadom a zöldségeket, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a hozzáadom a pirospaprikát. Nagyon vigyázz, hogy ne égesd le a paprikát, mert keserűvé válhat a leves.

5. Lépés

Ahogy a zöldségek kezdenek pirulni, felöntöm vízzel. Fedő alatt, közepes lángon főzöm, míg a hús meg nem puhul.

6. Lépés

A végén hozzáadom a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, sózom, borsozom és egy csipetnyi szerecsendiót is adok hozzá. Jól keverd össze az egészet, hogy minden összetevő jól eloszlathasson.

7. Lépés

A lisztet elkeverem egy kis vízzel, majd hozzáadom a leveshez. Lassú tűzön főzöm tovább, amíg a leves be nem sűrűsödik.

8. Lépés

A végén az egészet levesztem a tűzről, és hagyom állni 10-15 percig, mielőtt tálalnám.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új