HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Bolognai mártás, avagy ragù alla bolognese

Az eredeti bolognai mártás (ragù alla bolognese) receptje, ahogy Olaszországban, Bolognában készítik. A gazdag húsmártást klasszikus olasz összetevőkből állítjuk össze. Ez az egyszerű, de ízletes recept kiválóan alkalmas bármilyen, tészta alapú ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g marhahús zsírtartalommal Hozzáadott
  • 200 g sertéshús zsírtartalommal Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál zeller Hozzáadott
  • 200 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 400 g darabolt paradicsom (konzerv is jó) Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • Kis csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Eljá

2. Lépés

Először keverd össze a marha- és sertéshúst, majd időnként megkeverve pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben az olívaolajon.

3. Lépés

Adj hozzá apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát. Főzd őket a hússal együtt, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Öntsd hozzá a bort, és főzd, míg teljesen elpárolog.

5. Lépés

Adj hozzá darabolt paradicsomot és paradicsompürét, és keverd össze az alapanyagokat. Ízesítsd a keveréket sós és borssal.

6. Lépés

Csökkentsd a hőmérsékletet és főzd a mártást alacsony lángon, fedő alatt, körülbelül 2-3 órán keresztül, időnként megkeverve.

7. Lépés

Néhány percig hagyd pihenni a tésztát a tűzről levéve, majd add hozzá a tépett friss bazsalikomleveleket.

8. Lépés

Tálalás előtt öntsd a mártást a kifőtt tésztára, szórj rá reszelt parmezánt és élvezd a klasszikus olasz ízeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek