HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Bolognai mártás, avagy ragù alla bolognese

Az eredeti bolognai mártás (ragù alla bolognese) receptje, ahogy Olaszországban, Bolognában készítik. A gazdag húsmártást klasszikus olasz összetevőkből állítjuk össze. Ez az egyszerű, de ízletes recept kiválóan alkalmas bármilyen, tészta alapú ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g marhahús zsírtartalommal Hozzáadott
  • 200 g sertéshús zsírtartalommal Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál zeller Hozzáadott
  • 200 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 400 g darabolt paradicsom (konzerv is jó) Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • Kis csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Eljá

2. Lépés

Először keverd össze a marha- és sertéshúst, majd időnként megkeverve pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben az olívaolajon.

3. Lépés

Adj hozzá apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát. Főzd őket a hússal együtt, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Öntsd hozzá a bort, és főzd, míg teljesen elpárolog.

5. Lépés

Adj hozzá darabolt paradicsomot és paradicsompürét, és keverd össze az alapanyagokat. Ízesítsd a keveréket sós és borssal.

6. Lépés

Csökkentsd a hőmérsékletet és főzd a mártást alacsony lángon, fedő alatt, körülbelül 2-3 órán keresztül, időnként megkeverve.

7. Lépés

Néhány percig hagyd pihenni a tésztát a tűzről levéve, majd add hozzá a tépett friss bazsalikomleveleket.

8. Lépés

Tálalás előtt öntsd a mártást a kifőtt tésztára, szórj rá reszelt parmezánt és élvezd a klasszikus olasz ízeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új