Forrás: Pixabay: 791101
Brownie bögrés
Én magam is imádom a csokoládés édességeket, és a bögrés brownie az egyik kedvencem. Az elkészítése roppant egyszerű, és ami a legkedvesebb benne, hogy akár egy hirtelen ötlettől vezérelve is összedobható, hiszen az alapanyagok többnyire minden háztartásban megtalálhatóak.
Hozzávalók
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál tej
- 1 tojás
Eljárás
Mérjük ki előre az összes hozzávalónkat, hogy gördülékenyen haladhassunk az elkészítés során.
A brownie tésztáját ízesíthetjük vanília esszenciával is, ezzel még különlegesebbé tehetjük az ízét.
Bögrében keverjük össze a lisztet, a cukrot és a kakaóport. Ha az alapanyagaink nem elég finomra őröltek, akkor érdemes átszitálni őket, hogy a végeredmény garantáltan szép sima legyen.
Adunk hozzá egy tojást, az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen a tészta.
Használat után azonnal mossuk el a használt eszközeinket, hogy a későbbiekben ne nehezítsen meg egy rakás mosogatnivaló a főzés élvezetét.
Mikrohullámú sütőben, teljes erőn (700-800 watt) süsd 2 percig a brownie-t. Figyelj rá, hogy minden mikró más, ezért először kevesebb időt állíts be, majd szükség esetén toldd meg.
A probléma modellezése és kijavítása: Ha úgy érzed, hogy a brownie még túl folyékony lenne, ne ess kétségbe! Ad hozzá még 1-2 percet a sütési időhöz, de vigyázz, mert nem szabad túlsütni.