Forrás: Suppakorn Somnuk from Getty Images
Brownie keksz
A brownie sütik az egyik kedvenc desszertem. Bár az elkészítésük kissé macerás lehet, a végeredmény mindenképpen megéri.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 125 g Vaj
- 150 g Cukor
- 2 Shtick
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 125 g Lisztek
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük a sütő előmelegítésével 180°C-ra. Amíg a sütő melegszik, vágjuk a csokoládét apró darabokra.
Egy edényben melegítsük fel a vajat, amíg felolvad. Adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és keverjük addig, amíg sima, homogén keveréket kapunk. Tegyük át egy tálba, és tegyük félre egy kicsit hűlni.
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a cukorral. Azt szeretnénk, hogy könnyű és habos tésztát kapjunk, ami körülbelül 5 percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze a csokoládéval.
Adjuk a lisztet és egy csipet sót a csokoládés keverékhez. Óvatosan keverjük össze az egészet, amíg a hozzávalók összeállnak. Vigyázzunk, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát - könnyűnek és habosnak kell lennie.
Most készítse elő a tepsit sütőpapírral kibélelve. Egy kanál segítségével kanalazzuk a tésztát a tepsibe, egymástól távol tartva az adagokat.
Süssük a brownie-kat körülbelül 12 percig. Bár nyersnek tűnhet, ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl sokáig - a közepének puhának és nedvesnek kell lennie, mint egy brownie-nak.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a brownie sütiket a tepsiben kihűlni. Ha egy kicsit kihűltek, könnyebben kezelhetőek lesznek. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy élvezd ezeket a finom brownie-kat!