HIRDETŐ

Forrás: tovfla from Getty Images Signature

Burgonyaleves kaporral

Egy könnyű és finom kapros burgonyaleves receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK Olajok Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • kapor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk közepes méretű kockákra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és aranyszínűvé válik.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, és még néhány percig együtt pároljuk. A burgonya főzés előtti gyors pirítása segít felszabadítani a keményítőjüket, ami segít besűríteni a levest.

5. Lépés

Öntse hozzá a csirkelevest, és hagyja főni. Ezután adjuk hozzá a kaprot, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

6. Lépés

A végén adjunk hozzá tejszínt, sót és borsot ízlés szerint. Hagyjuk a levest egy darabig főni, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Forrón, friss kaporral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek