HIRDETŐ

Forrás: tovfla from Getty Images Signature

Burgonyaleves kaporral

Egy könnyű és finom kapros burgonyaleves receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK Olajok Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • kapor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk közepes méretű kockákra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és aranyszínűvé válik.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, és még néhány percig együtt pároljuk. A burgonya főzés előtti gyors pirítása segít felszabadítani a keményítőjüket, ami segít besűríteni a levest.

5. Lépés

Öntse hozzá a csirkelevest, és hagyja főni. Ezután adjuk hozzá a kaprot, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

6. Lépés

A végén adjunk hozzá tejszínt, sót és borsot ízlés szerint. Hagyjuk a levest egy darabig főni, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Forrón, friss kaporral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új