Forrás: tovfla from Getty Images Signature
Burgonyaleves kaporral
Egy könnyű és finom kapros burgonyaleves receptje.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK Olajok
- 200 ml Krém
- 1 l Csirkeleves
- Só, őrölt fekete bors a fűszerezéshez
- kapor
Eljárás
Először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk közepes méretű kockákra.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és aranyszínűvé válik.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, és még néhány percig együtt pároljuk. A burgonya főzés előtti gyors pirítása segít felszabadítani a keményítőjüket, ami segít besűríteni a levest.
Öntse hozzá a csirkelevest, és hagyja főni. Ezután adjuk hozzá a kaprot, és hagyjuk főni körülbelül 15 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
A végén adjunk hozzá tejszínt, sót és borsot ízlés szerint. Hagyjuk a levest egy darabig főni, majd vegyük le a tűzről.
Forrón, friss kaporral megszórva tálaljuk.