HIRDETŐ

Céklakrémleves

A céklakrémleves egy ízletes, egészséges, és tápláló étel, amely remekül kitűnik a hagyományos levesek közül. A cékla természetes édessége és karakteres íze, a krémes konzisztencia és a fűszerek gazdagsága egy olyan étellel ajándékoznak meg, amely egyszerre elégít ki és visszahozza az étvágyat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g cékla Hozzáadott
  • 1 ks közepes hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1000 ml zöldségleves alap Hozzáadott
  • 200 ml sajtkrém Hozzáadott
  • 1 darab citrom leve Hozzáadott
  • 1 node friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozd meg és vágd kisebb darabokra a céklát. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, és aprítsd őket finomra.

2. Lépés

Egy nagy lábosban hevítsd meg az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteld őket átlátszóvá.

3. Lépés

Add hozzá a céklát és a pirospaprikát, majd keverd össze őket a hagymával és a fokhagymával.

4. Lépés

Öntsd fel a zöldségleves alappal, hozzáadhatod a sót és a borsot is, majd hagyd, hogy a leves felforrjon.

5. Lépés

Amikor a leves forr, csökkentsd a hőt alacsonyra és hagyd, hogy a cékla megpuhuljon. Ez általában 20-25 percig tart.

6. Lépés

Amikor a cékla megpuhult, vedd le a tűzről a levest és pürésítsd botmixerrel simára. Adj hozzá sajtkrémet és citromlevet, majd keverd össze.

7. Lépés

A céklakrémleves kész! Tálald forrón, friss petrezselyemmel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új