Céklakrémleves
A céklakrémleves egy ízletes, egészséges, és tápláló étel, amely remekül kitűnik a hagyományos levesek közül. A cékla természetes édessége és karakteres íze, a krémes konzisztencia és a fűszerek gazdagsága egy olyan étellel ajándékoznak meg, amely egyszerre elégít ki és visszahozza az étvágyat.
Hozzávalók
- 500 g cékla
- 1 ks közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1000 ml zöldségleves alap
- 200 ml sajtkrém
- 1 darab citrom leve
- 1 node friss petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
Eljárás
Hámozd meg és vágd kisebb darabokra a céklát. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, és aprítsd őket finomra.
Egy nagy lábosban hevítsd meg az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteld őket átlátszóvá.
Add hozzá a céklát és a pirospaprikát, majd keverd össze őket a hagymával és a fokhagymával.
Öntsd fel a zöldségleves alappal, hozzáadhatod a sót és a borsot is, majd hagyd, hogy a leves felforrjon.
Amikor a leves forr, csökkentsd a hőt alacsonyra és hagyd, hogy a cékla megpuhuljon. Ez általában 20-25 percig tart.
Amikor a cékla megpuhult, vedd le a tűzről a levest és pürésítsd botmixerrel simára. Adj hozzá sajtkrémet és citromlevet, majd keverd össze.
A céklakrémleves kész! Tálald forrón, friss petrezselyemmel a tetején.