Cicás torta
A Cicás torta egy szelíd, édes és ellenállhatatlan desszert, ami az egész családot elvarázsolja a megjelenésével és az ízével.
Hozzávalók
- 225 g vaj
- 450 g porcukor
- 4 nagy tojás
- 175 g liszt
- 11⁄2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 300 g étcsokoládé darabok
- 200 g fehér csokoládé darabok
- 1 Csésze tej
- Étel színezék
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy nagy, mély tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy nagy keverőtálban egészen addig, amíg fényes és könnyű nem lesz.
Adjuk hozzá a tojásokat, az ét- és fehér csokoládé darabokat, és verjük fel a keveréket.
Keverjünk össze egy másik tálban a vanília aromát, a citromhéjat, a kakaóport, a sütőport és a lisztet.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat a vajas keverékkel, és lassan hozzáöntjük a tejet.
A tésztát szétosztjuk 3 részre. Az egyiket hagyjuk természetes színűnek, a másik kettőhöz pedig adjunk hozzá étel színezéket.
A tésztákat sorban beleöntjük a lábasba, majd spatulával óvatosan megkeverjük, hogy szép mintázatot kapjunk.
Az edényt a sütőbe helyezzük, és 30-40 percig sütjük, vagy amíg a tetején lévő bevonat meg nem szilárdul. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Közben készítsük el a karamell borítást: olvasszuk fel a megmaradt vajat, adjunk hozzá cukrot, és főzzük addig, amíg aranybarna nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejet, és karamellizáljuk.
Miután a torta kihűlt, borítsuk le a karamell réteggel.