HIRDETŐ

Cicás torta

A Cicás torta egy szelíd, édes és ellenállhatatlan desszert, ami az egész családot elvarázsolja a megjelenésével és az ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 225 g vaj Hozzáadott
  • 450 g porcukor Hozzáadott
  • 4 nagy tojás Hozzáadott
  • 175 g liszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 300 g étcsokoládé darabok Hozzáadott
  • 200 g fehér csokoládé darabok Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • Étel színezék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy nagy, mély tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy nagy keverőtálban egészen addig, amíg fényes és könnyű nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, az ét- és fehér csokoládé darabokat, és verjük fel a keveréket.

4. Lépés

Keverjünk össze egy másik tálban a vanília aromát, a citromhéjat, a kakaóport, a sütőport és a lisztet.

5. Lépés

Összekeverjük a száraz hozzávalókat a vajas keverékkel, és lassan hozzáöntjük a tejet.

6. Lépés

A tésztát szétosztjuk 3 részre. Az egyiket hagyjuk természetes színűnek, a másik kettőhöz pedig adjunk hozzá étel színezéket.

7. Lépés

A tésztákat sorban beleöntjük a lábasba, majd spatulával óvatosan megkeverjük, hogy szép mintázatot kapjunk.

8. Lépés

Az edényt a sütőbe helyezzük, és 30-40 percig sütjük, vagy amíg a tetején lévő bevonat meg nem szilárdul. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.

9. Lépés

Közben készítsük el a karamell borítást: olvasszuk fel a megmaradt vajat, adjunk hozzá cukrot, és főzzük addig, amíg aranybarna nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejet, és karamellizáljuk.

10. Lépés

Miután a torta kihűlt, borítsuk le a karamell réteggel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új