HIRDETŐ

Forrás: lunovmykola from Canva

Csalánfőzelék

A csalánfőzelék hagyományos magyar étel, melynek fő alapanyaga a friss csalán. Tavaszi-téli időszakban kiváló vitaminforrás lehet a család számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csokor friss csalán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csalánt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd összevágjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

3. Lépés

Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a csalánt, és addig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.

5. Lépés

A lisztet beleszórva keverjük el, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

7. Lépés

A kész csalánfőzeléket tálaljuk. A legjobb frissen, forrón fogyasztani, sült hússal vagy tojással kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új