HIRDETŐ
Forrás: lunovmykola from Canva
Csalánfőzelék
A csalánfőzelék hagyományos magyar étel, melynek fő alapanyaga a friss csalán. Tavaszi-téli időszakban kiváló vitaminforrás lehet a család számára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 csokor friss csalán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Fej hagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A csalánt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd összevágjuk.
2. Lépés
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
3. Lépés
Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
4. Lépés
Hozzáadjuk a csalánt, és addig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.
5. Lépés
A lisztet beleszórva keverjük el, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Lépés
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
7. Lépés
A kész csalánfőzeléket tálaljuk. A legjobb frissen, forrón fogyasztani, sült hússal vagy tojással kísérve.