HIRDETŐ

Forrás: nitrub for Getty Images

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Mandarinok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 nagy Kifacsart citrom Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A mandarinlekvár elkészítéséhez először alaposan mossuk meg a mandarinokat. Sokéves tapasztalatom alapján azt javaslom, hogy bio mandarint használjunk, mivel a gyümölcshúst és a héját is felhasználjuk, és a bio gyümölcsök kevesebb növényvédő szert tartalmaznak.

2. Lépés

Hámozzuk meg a mandarinokat, és tartsuk meg a héjukat is. Ebben a szakaszban ügyeljünk arra, hogy a héj minden fehér részét eltávolítsuk, mert a lekvár elkészítésekor kesernyés ízt okozhatnak.

3. Lépés

Vágjuk a mandarin héját vékony csíkokra. A csíkokon ne maradjon túl sok a fehér belső héj, mert az keserűvé teheti a lekvárt.

4. Lépés

Egy nagy lábasban tegyük bele a cukrot, a csíkokra vágott mandarinokat, a citromlevet és a vizet. Ezt a keveréket állandó keverés mellett forraljuk fel, ami segít a cukor teljes feloldásában és az egyenletes állag elérésében.

5. Lépés

Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és hagyja a keveréket párolódni. Ne feledje, hogy a túl magas hőmérséklet karamellizálhatja a keveréket, és befolyásolhatja a lekvár ízét.

6. Lépés

A keveréket 15 percenként óvatosan keverje meg, amíg be nem sűrűsödik. Ez a folyamat akár 1,5 órát is igénybe vehet, de higgye el, az eredmény megéri.

7. Lépés

Ha a mandarinlekvár elérte a kívánt állagot, forrón öntse sterilizált üvegekbe, és zárja le azokat.

8. Lépés

A csodálatosan illatos, házi készítésű mandarinlekvár már készen áll az élvezetre vagy ajándékozásra. Körülbelül 6-12 hónapig eltartható - ha ennyi ideig érintetlenül tudod hagyni!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új