HIRDETŐ
Forrás: taffpix from Getty Images
Csipkebogyó szósz
Ízletes és tápláló mártás, amely kiválóan illik különféle húsételekhez. Ez a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és minden ételkedvelőt kielégít.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csipkebogyó
- 1 l víz
- 200 g cukor
- 1 Kanál Só
- 1 Kanál burgonyakeményítő
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Megmossuk és megtisztítjuk a bogyókat.
2. Lépés
Egy fazékban felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a csipkebogyókat.
3. Lépés
Főzzük közepes lángon körülbelül 20 percig, amíg a nyilak meg nem puhulnak.
4. Lépés
Aztán szűrjük a csipkebogyót, és a csipkebogyó léjét egy másik fazékba gyűjtjük.
5. Lépés
Ehhez a léhez cukrot és sót adunk.
6. Lépés
Összekeverjük a krumplikeményítőt egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a fazékhoz.
7. Lépés
Hagyjuk, hogy a szósz újra forrjon, és állandó keverés mellett főzzük további 5 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
8. Lépés
A kész mártást melegen tálaljuk.