HIRDETŐ

Forrás: taffpix from Getty Images

Csipkebogyó szósz

Ízletes és tápláló mártás, amely kiválóan illik különféle húsételekhez. Ez a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és minden ételkedvelőt kielégít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csipkebogyó Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Kanál Hozzáadott
  • 1 Kanál burgonyakeményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Megmossuk és megtisztítjuk a bogyókat.

2. Lépés

Egy fazékban felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a csipkebogyókat.

3. Lépés

Főzzük közepes lángon körülbelül 20 percig, amíg a nyilak meg nem puhulnak.

4. Lépés

Aztán szűrjük a csipkebogyót, és a csipkebogyó léjét egy másik fazékba gyűjtjük.

5. Lépés

Ehhez a léhez cukrot és sót adunk.

6. Lépés

Összekeverjük a krumplikeményítőt egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a fazékhoz.

7. Lépés

Hagyjuk, hogy a szósz újra forrjon, és állandó keverés mellett főzzük további 5 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

8. Lépés

A kész mártást melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek