HIRDETŐ

Forrás: taffpix from Getty Images

Csipkebogyó szósz

Ízletes és tápláló mártás, amely kiválóan illik különféle húsételekhez. Ez a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és minden ételkedvelőt kielégít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csipkebogyó Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Kanál Hozzáadott
  • 1 Kanál burgonyakeményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Megmossuk és megtisztítjuk a bogyókat.

2. Lépés

Egy fazékban felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a csipkebogyókat.

3. Lépés

Főzzük közepes lángon körülbelül 20 percig, amíg a nyilak meg nem puhulnak.

4. Lépés

Aztán szűrjük a csipkebogyót, és a csipkebogyó léjét egy másik fazékba gyűjtjük.

5. Lépés

Ehhez a léhez cukrot és sót adunk.

6. Lépés

Összekeverjük a krumplikeményítőt egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a fazékhoz.

7. Lépés

Hagyjuk, hogy a szósz újra forrjon, és állandó keverés mellett főzzük további 5 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

8. Lépés

A kész mártást melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új