HIRDETŐ
Forrás: LauriPatterson from Getty Images Signature
Csirke ananászon
Az édes és ugyanakkor fűszeres csirke receptje ananászon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 db csirkemell
- 1 db ananász
- 2 EK szójaszósz
- 2 EK méz
- 2 gerezd Fokhagyma
- Só és fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A csirkemellet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Ezután sózzuk és borsozzuk.
2. Lépés
Az ananászt meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az így nyert levet tegyük félre. Ez lesz a pác alapanyaga.
3. Lépés
Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát. Egy tálban keverjük össze az ananászlével, a szójaszósszal és a mézzel, hogy pácot kapjunk.
4. Lépés
A csirkedarabokat legalább egy órán át pácolja a hűtőszekrényben.
5. Lépés
Grillezze vagy süsse a csirkét ízlése szerint.
6. Lépés
Az ananászos csirke finom rizzsel vagy zöldségsalátával.