Csirke pörkölt
Egyik kedvenc nem török ételünk :-) Van, aki csirkepaprikásnak, van aki csirkepörköltnek hívja Csak válassz egy köretet, és egy nagyszerű ebéd kerül az asztalra. Jól illik tésztával, rizzsel, nokedlival, vagy akár bulgurral vagy kuszkuszszal is.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg csirke hús
- 4 ks paradicsom
- 3 ks Paprika
- 2 ks hagyma
- 1 l víz
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1⁄2 tk őrölt feketebors
- 10 szem egész fekete bors
- ízlés szerint vegeta
- Fűszeres Izlés szerint paprika
- 2 ek finomliszt
- olaj
- só
Eljárás
Az olajon megpirítunk hagymát. Utána hozzáadjuk az őrölt paprikát, hagyjuk egy kicsit rántani, felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, összekeverjük és lefedve hagyjuk, hogy kiengedje saját levét.
Ezután a húst felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a köményt, borsozzuk, sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a vágott paprikát és a paradicsomot, és újra felforraljuk. Mivel szoktam kicsit sűríteni, ezért sima lisztet kevés vízzel simára keverünk és belekeverjük a pörköltbe. Ízlés szerint adjunk hozzá vegetát, és ha csípősnek szeretnénk, chilit adjunk hozzá. Addig főzzük így, amíg a zöldségek puhára nem főnek.
Közben ízlés szerint köretet készítünk, én ezúttal szarvacska tésztát készítettem. Használhat tejszínt vagy joghurtot, hogy ízesítse a pörköltet. Nálunk mindenképpen joghurt a nyerő :) Jó étvágyat kívánok!