HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Csirke rizottó gombával

A tökéletes csirkés rizottó receptje gombával, amely könnyen elkészíthető és nem igényel sok időt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 500 g Csirke Hozzáadott
  • 200 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 js The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 liter Csirkeleves Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a csirkét. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Pirítsuk meg, majd adjuk a húshoz.

3. Lépés

Öntsük a megmosott rizst a serpenyőbe, és addig keverjük, amíg a rizs üveges nem lesz, majd öntsük hozzá a bort, és nagy lángon főzzük, amíg elpárolog.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a csirkealaplevet, és közepes lángon főzzük. Az egész folyamat körülbelül 20 percig tart. Fontos, hogy fokozatosan adagoljuk a húslevest, hogy a rizs magába szívja az összes folyadékot és megfőjön. Ez egy kulcsfontosságú lépés a krémes rizottó eléréséhez.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és keverje hozzá a reszelt parmezánt a rizottóhoz. Végül ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek