Forrás: FB: Varenie je radosť.
Csirke rizottó gombával
A tökéletes csirkés rizottó receptje gombával, amely könnyen elkészíthető és nem igényel sok időt.
Hozzávalók
- 300 g Arborio rizs
- 500 g Csirke
- 200 g Friss gomba
- 1 js The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 liter Csirkeleves
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 g parmezán sajt
- olívaolaj
- Só, fekete bors
- vaj
Eljárás
A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a csirkét. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Pirítsuk meg, majd adjuk a húshoz.
Öntsük a megmosott rizst a serpenyőbe, és addig keverjük, amíg a rizs üveges nem lesz, majd öntsük hozzá a bort, és nagy lángon főzzük, amíg elpárolog.
Lassan adjuk hozzá a csirkealaplevet, és közepes lángon főzzük. Az egész folyamat körülbelül 20 percig tart. Fontos, hogy fokozatosan adagoljuk a húslevest, hogy a rizs magába szívja az összes folyadékot és megfőjön. Ez egy kulcsfontosságú lépés a krémes rizottó eléréséhez.
Vegye le a serpenyőt a tűzről, és keverje hozzá a reszelt parmezánt a rizottóhoz. Végül ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.