HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Csirke rizottó gombával

A tökéletes csirkés rizottó receptje gombával, amely könnyen elkészíthető és nem igényel sok időt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 500 g Csirke Hozzáadott
  • 200 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 js The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 liter Csirkeleves Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a csirkét. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Pirítsuk meg, majd adjuk a húshoz.

3. Lépés

Öntsük a megmosott rizst a serpenyőbe, és addig keverjük, amíg a rizs üveges nem lesz, majd öntsük hozzá a bort, és nagy lángon főzzük, amíg elpárolog.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a csirkealaplevet, és közepes lángon főzzük. Az egész folyamat körülbelül 20 percig tart. Fontos, hogy fokozatosan adagoljuk a húslevest, hogy a rizs magába szívja az összes folyadékot és megfőjön. Ez egy kulcsfontosságú lépés a krémes rizottó eléréséhez.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és keverje hozzá a reszelt parmezánt a rizottóhoz. Végül ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új