Forrás: canva
Csirkeaprólék leves
A csirkeaprólék leves egy nagyon finom, hűvös időben igazán jól eső húsleves, amit bármilyen csirkeaprólékkal el lehet készíteni: csirkeszívvel, csirkemájjal, csirkegyomorral stb. Fűszeres és laktató, húsleves alapként vagy önálló étkezésként is szolgálhat.
Hozzávalók
- 500 g csirkeaprólék
- 2 Közepes sárgarépa
- 1 középnagy petrezselyemgyökér
- 1 Közepes fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- 1 l víz
- 2 evőkanál petrezsel
Eljárás
A csirkeaprólékot alaposan mossuk meg hideg vízben. Ha szükséges, daraboljuk kisebb darabokra.
Hámozzuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát hagyjuk egészben.
Melegítsünk fel egy evőkanálnyi olajat egy nagy fazékban, majd adjuk hozzá a csirkeaprólékot. Sütjük aranybarnára.
Amikor a hús megpirult, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a répákat, majd öntsük fel vízzel.
Főzzük a levest közepes lángon, amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús könnyen elválik a csonttól, adjuk hozzá a fehérrépát és a zellergumót. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük tovább a levest 15-20 percig, amíg az összes zöldség megpuhul.
A leves elkészült, tálaljuk forrón, szórjuk meg a petrezselyemzölddel.