HIRDETŐ

Forrás: canva

Csirkeaprólék leves

A csirkeaprólék leves egy nagyon finom, hűvös időben igazán jól eső húsleves, amit bármilyen csirkeaprólékkal el lehet készíteni: csirkeszívvel, csirkemájjal, csirkegyomorral stb. Fűszeres és laktató, húsleves alapként vagy önálló étkezésként is szolgálhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkeaprólék Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 középnagy petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Közepes fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis zellergumó Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál petrezsel Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkeaprólékot alaposan mossuk meg hideg vízben. Ha szükséges, daraboljuk kisebb darabokra.

2. Lépés

Hámozzuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát hagyjuk egészben.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy evőkanálnyi olajat egy nagy fazékban, majd adjuk hozzá a csirkeaprólékot. Sütjük aranybarnára.

4. Lépés

Amikor a hús megpirult, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a répákat, majd öntsük fel vízzel.

5. Lépés

Főzzük a levest közepes lángon, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Amikor a hús könnyen elválik a csonttól, adjuk hozzá a fehérrépát és a zellergumót. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük tovább a levest 15-20 percig, amíg az összes zöldség megpuhul.

7. Lépés

A leves elkészült, tálaljuk forrón, szórjuk meg a petrezselyemzölddel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új