HIRDETŐ

Forrás: canva

Csirkeaprólék leves

A csirkeaprólék leves egy nagyon finom, hűvös időben igazán jól eső húsleves, amit bármilyen csirkeaprólékkal el lehet készíteni: csirkeszívvel, csirkemájjal, csirkegyomorral stb. Fűszeres és laktató, húsleves alapként vagy önálló étkezésként is szolgálhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkeaprólék Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 középnagy petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Közepes fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis zellergumó Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál petrezsel Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkeaprólékot alaposan mossuk meg hideg vízben. Ha szükséges, daraboljuk kisebb darabokra.

2. Lépés

Hámozzuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát hagyjuk egészben.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy evőkanálnyi olajat egy nagy fazékban, majd adjuk hozzá a csirkeaprólékot. Sütjük aranybarnára.

4. Lépés

Amikor a hús megpirult, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a répákat, majd öntsük fel vízzel.

5. Lépés

Főzzük a levest közepes lángon, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Amikor a hús könnyen elválik a csonttól, adjuk hozzá a fehérrépát és a zellergumót. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük tovább a levest 15-20 percig, amíg az összes zöldség megpuhul.

7. Lépés

A leves elkészült, tálaljuk forrón, szórjuk meg a petrezselyemzölddel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek