HIRDETŐ

Forrás: ninafirsova from Canva

Csirkeleves

A csirkeleves nálunk a vasárnapi ebéd szerves része. Ez egy hagyományos cseh recept, amit a nagymamámtól tanultam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Teljes csirke Hozzáadott
  • 3 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 db Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 db zeller Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Egész borsszemek Hozzáadott
  • 2 db Babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 100 g Tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a csirkét, és tegyük egy nagy fazékba. Fedjük le vízzel úgy, hogy a csirke víz alá kerüljön. Forraljuk fel, és alacsony lángon pároljuk, amíg a hús elkezd elválni a csontoktól. Ez a lépés szükséges ahhoz, hogy a leves a csirke teljes ízét átvegye.

2. Lépés

Tisztítsa meg és kockázza fel a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert és a hagymát. Hámozzuk meg a fokhagymát. Amikor a csirke megsült, vegyük ki a fazékból, és adjuk a leveshez az előkészített zöldségeket, az egész fokhagymát, a borsot és a babérlevelet. Főzzük alacsony lángon körülbelül 1 órán át.

3. Lépés

Közben hagyja kihűlni a csirkét, majd tisztítsa meg a bőrétől és a csontjaitól. Vágja a húst apró darabokra. Dobja ki a csontokat és a bőrt.

4. Lépés

Miután a zöldségek megfőttek, adjuk hozzá a csirkét és a tésztát a fazékhoz. Ízlés szerint sózzuk meg a levest, és hagyjuk főni további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.

5. Lépés

A végén pedig csak tálalja a levest. Ez a leves tökéletes önálló ételként vagy előételként a főétel előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új