Forrás: billionphotos from Canva
Csirkés thai red curry
A csirkés thai red curry az egyik legnépszerűbb thai étel a világon, és nem véletlenül. Gazdag és mély ízek találkozása, a csípősség és a krémes kókusztej tökéletes egyensúlya. Ebben a receptben lépésről lépésre bemutatom, hogyan készíthet el otthon ezt a finom, tápláló és egészséges ételt.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 500 g csirkemell
- 400 ml kókusztej
- 2 ek thai red curry paszta
- 2 nagy vöröshagyma
- 2 piros paprika
Ízesítők
- 2 ek hal szósz
- 1 ek barnacukor
- 1 node friss koriander
- 1 lime
Eljárás
Készítsünk elő minden hozzávalót.
A csirkemellet vágjuk kisujjnyi szeletekre.
A hagymát és a paprikát vágjuk vékony szeletekre.
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokon, adjunk hozzá olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a paprikát.
Adjuk hozzá a curry pasztát, a csirke szeleteket, és jól keverjük össze.
Öntsük hozzá a kókusztejet, keverjük össze, majd hagyjuk lassú tűzön főni kb. 20 percig, amíg a csirke megpuhul.
Add hozzá a hal szószt és a barna cukrot, keverd jól össze, majd hagyd tovább főni 5 percig.
Tálalás előtt locsoljuk meg a currit lime levével és szórd meg friss korianderrel.
Tálaljuk rizzsel vagy friss zöldségekkel. Jó étvágyat!