HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Csodálatos nem paradicsomos krémes tészta szósz

Ez a recept egyedi módon változtatja meg a hagyományos tésztaszószt, de megtartja azokat a mély, ízletes tulajdonságokat, amelyek a tésztát olyan szerethetővé teszik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Piros paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • Egy csipetnyi pirospaprika pehely (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 csészék Csirke- vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 14 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 500 gms A kedvenc tésztádból Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és hagyjuk párolódni, amíg áttetszővé válik. Itt van valami, amit tapasztalatból tanultam: ha időt szánunk arra, hogy a hagymát valóban megfőzzük, akkor erőteljesebb ízt kapunk.

2. Lépés

Ezután dobja bele a felaprított fokhagymát, a kockára vágott piros paprikát, a zellert és a sárgarépát. Keverje a keveréket, amíg ezek az összetevők megpuhulnak. Ez körülbelül 8-10 percet vehet igénybe. Ne feledje, a trükk az egyensúly fenntartása - nem szeretné, ha a zöldségek túl pépesek lennének.

3. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, szórja bele a szárított bazsalikomot, oregánót és pirospaprikapelyhet. Mindig úgy tapasztaltam, hogy a szárított fűszernövények hozzáadása ebben a fázisban, közvetlenül a hőre, elmélyíti az ízeket.

4. Lépés

Most öntse bele a csirke- vagy zöldséglevest, és forralja fel a keveréket. Csökkentse a hőfokot, és hagyja főni 15 percig, amíg a folyadék kissé le nem csökken. Közben mindenképpen kóstolja meg, és szükség szerint sózza és borsozza meg.

5. Lépés

Amíg a mártás fő, itt az ideje, hogy megfőzzük a tésztát. Ügyeljen arra, hogy kövesse az adott tésztatípusra vonatkozó utasításokat, hogy elkerülje a túlfőzést.

6. Lépés

Végül, miután a szósz lecsepegett és a tészta lecsepegett, kombinálja őket a serpenyőben, alaposan bevonva a tésztát. Szeretem friss bazsalikommal befejezni, hogy a friss, aromás íz kirobbanjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új