HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Csodálatos nem paradicsomos krémes tészta szósz

Ez a recept egyedi módon változtatja meg a hagyományos tésztaszószt, de megtartja azokat a mély, ízletes tulajdonságokat, amelyek a tésztát olyan szerethetővé teszik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Piros paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • Egy csipetnyi pirospaprika pehely (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 csészék Csirke- vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 14 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 500 gms A kedvenc tésztádból Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és hagyjuk párolódni, amíg áttetszővé válik. Itt van valami, amit tapasztalatból tanultam: ha időt szánunk arra, hogy a hagymát valóban megfőzzük, akkor erőteljesebb ízt kapunk.

2. Lépés

Ezután dobja bele a felaprított fokhagymát, a kockára vágott piros paprikát, a zellert és a sárgarépát. Keverje a keveréket, amíg ezek az összetevők megpuhulnak. Ez körülbelül 8-10 percet vehet igénybe. Ne feledje, a trükk az egyensúly fenntartása - nem szeretné, ha a zöldségek túl pépesek lennének.

3. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, szórja bele a szárított bazsalikomot, oregánót és pirospaprikapelyhet. Mindig úgy tapasztaltam, hogy a szárított fűszernövények hozzáadása ebben a fázisban, közvetlenül a hőre, elmélyíti az ízeket.

4. Lépés

Most öntse bele a csirke- vagy zöldséglevest, és forralja fel a keveréket. Csökkentse a hőfokot, és hagyja főni 15 percig, amíg a folyadék kissé le nem csökken. Közben mindenképpen kóstolja meg, és szükség szerint sózza és borsozza meg.

5. Lépés

Amíg a mártás fő, itt az ideje, hogy megfőzzük a tésztát. Ügyeljen arra, hogy kövesse az adott tésztatípusra vonatkozó utasításokat, hogy elkerülje a túlfőzést.

6. Lépés

Végül, miután a szósz lecsepegett és a tészta lecsepegett, kombinálja őket a serpenyőben, alaposan bevonva a tésztát. Szeretem friss bazsalikommal befejezni, hogy a friss, aromás íz kirobbanjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek