Forrás: Pixabay: Shutterbug75
Csodálatos nem paradicsomos krémes tészta szósz
Ez a recept egyedi módon változtatja meg a hagyományos tésztaszószt, de megtartja azokat a mély, ízletes tulajdonságokat, amelyek a tésztát olyan szerethetővé teszik.
Hozzávalók
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 2 szárak Zeller, apróra vágva
- 1 csésze Piros paprika, apróra vágva
- 2 EL olívaolaj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Egy csipetnyi pirospaprika pehely (nem kötelező)
- 2 csészék Csirke- vagy zöldségleves
- 1⁄4 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
- 500 gms A kedvenc tésztádból
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és hagyjuk párolódni, amíg áttetszővé válik. Itt van valami, amit tapasztalatból tanultam: ha időt szánunk arra, hogy a hagymát valóban megfőzzük, akkor erőteljesebb ízt kapunk.
Ezután dobja bele a felaprított fokhagymát, a kockára vágott piros paprikát, a zellert és a sárgarépát. Keverje a keveréket, amíg ezek az összetevők megpuhulnak. Ez körülbelül 8-10 percet vehet igénybe. Ne feledje, a trükk az egyensúly fenntartása - nem szeretné, ha a zöldségek túl pépesek lennének.
Ha a zöldségek megpuhultak, szórja bele a szárított bazsalikomot, oregánót és pirospaprikapelyhet. Mindig úgy tapasztaltam, hogy a szárított fűszernövények hozzáadása ebben a fázisban, közvetlenül a hőre, elmélyíti az ízeket.
Most öntse bele a csirke- vagy zöldséglevest, és forralja fel a keveréket. Csökkentse a hőfokot, és hagyja főni 15 percig, amíg a folyadék kissé le nem csökken. Közben mindenképpen kóstolja meg, és szükség szerint sózza és borsozza meg.
Amíg a mártás fő, itt az ideje, hogy megfőzzük a tésztát. Ügyeljen arra, hogy kövesse az adott tésztatípusra vonatkozó utasításokat, hogy elkerülje a túlfőzést.
Végül, miután a szósz lecsepegett és a tészta lecsepegett, kombinálja őket a serpenyőben, alaposan bevonva a tésztát. Szeretem friss bazsalikommal befejezni, hogy a friss, aromás íz kirobbanjon.