:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kFAsTdXbr8kEKve2EV0z/8fdad1dfc82fc0941dde02b051a3b0.jpeg)
Csodálatos puha kifli
Csodás tészta, puha és könnyű, mint a pehely! Ha nincs otthon kenyér, nem kell azonnal a boltba rohanni. Süssünk friss házi péksüteményt egyszerűen és gyorsan 🤩 Százszor jobb, mint a bolti!
Hozzávalók
Hozzávalók
- a tésztához
- 1 kg sima búzaliszt
- 550 ml tej
- 100 ml növényi olaj
- 100 ml olívaolaj
- 2 tojásfehérje
- 42 g élesztő
- 11⁄2 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
A tetejére
- 2 tojássárgája
Eljárás
A megadott hozzávalókból lágy, puha tésztát készítünk, ami elválik a táltól. A tésztát röviden a cipóba gyúrjuk, és 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, kör alakúra formáljuk és kb 5-6 mm vastagra kinyújtjuk. Vágjuk a tésztát 8 részre/háromszögekre. Minden darabot kicsit újra kinyújtunk, és tekercs alakúra csavarjuk. Mindig a hegye felé.
Helyezze a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni 15 percig. Közben a sütőt 190°C-ra előmelegítjük. Az idő letelte után a kifliket megkenjük a sárgájával, amit kevés vízzel elkevertünk. Ízlés szerint megszórjuk magvakkal vagy durva sóval. 190°C-on 20 percig sütjük.
A péksütemény elképesztően finom, puha és könnyű😍 Sütés közben gyönyörű az illata és az íze is remek!!! Mindenhez fogyasztható, de ha valamivel semlegesebb ízt szeretnénk, sózzuk kevesebbet. Jó étvágyat!!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kFAsTdXbr8kEKve2EV0z/a0b0ba6783cf312fb7dc268b099f5f.jpeg)