HIRDETŐ
Csodálatos puha kifli

Csodálatos puha kifli

Csodás tészta, puha és könnyű, mint a pehely! Ha nincs otthon kenyér, nem kell azonnal a boltba rohanni. Süssünk friss házi péksüteményt egyszerűen és gyorsan 🤩 Százszor jobb, mint a bolti!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Hozzávalók

  • a tésztához Hozzáadott
  • 1 kg sima búzaliszt Hozzáadott
  • 550 ml tej Hozzáadott
  • 100 ml növényi olaj Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 2 tojásfehérje Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 112 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott

A tetejére

  • 2 tojássárgája Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A megadott hozzávalókból lágy, puha tésztát készítünk, ami elválik a táltól. A tésztát röviden a cipóba gyúrjuk, és 1 órát kelesztjük.

2. Lépés

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, kör alakúra formáljuk és kb 5-6 mm vastagra kinyújtjuk. Vágjuk a tésztát 8 részre/háromszögekre. Minden darabot kicsit újra kinyújtunk, és tekercs alakúra csavarjuk. Mindig a hegye felé.

3. Lépés

Helyezze a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni 15 percig. Közben a sütőt 190°C-ra előmelegítjük. Az idő letelte után a kifliket megkenjük a sárgájával, amit kevés vízzel elkevertünk. Ízlés szerint megszórjuk magvakkal vagy durva sóval. 190°C-on 20 percig sütjük.

4. Lépés

A péksütemény elképesztően finom, puha és könnyű😍 Sütés közben gyönyörű az illata és az íze is remek!!! Mindenhez fogyasztható, de ha valamivel semlegesebb ízt szeretnénk, sózzuk kevesebbet. Jó étvágyat!!

Csodálatos puha kifli - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új