HIRDETŐ

Csülkös pacal

A pacalpörköltnek is nevezett étel főként a csülök és pacal együttes, lassú főzésével készül, ami garantáltan csodás, már-már különleges ízt eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg csülök Hozzáadott
  • 112 kg pacal Hozzáadott
  • 4 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 7 szem boróka Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

A csülköt és a pacalt alaposan mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a csülök darabokat. Pároljuk közepes lángon, amíg a hús nem kezd pirulni.

3. Lépés

Hozzáadjuk a feldarabolt pacalt, a vágott paradicsomot és a zöldpaprikát, borókabogyót, babérlevelet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot és a köményt, valamint a pirospaprikát.

4. Lépés

Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje az összetevőket, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 3 órán át, míg a hús megpuhul.

5. Lépés

Ha szükséges, pótoljuk a főzőlevet, majd a végén zöldfűszerekkel ízesíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új