HIRDETŐ

Csülkös pacal

A pacalpörköltnek is nevezett étel főként a csülök és pacal együttes, lassú főzésével készül, ami garantáltan csodás, már-már különleges ízt eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg csülök Hozzáadott
  • 112 kg pacal Hozzáadott
  • 4 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 7 szem boróka Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

A csülköt és a pacalt alaposan mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a csülök darabokat. Pároljuk közepes lángon, amíg a hús nem kezd pirulni.

3. Lépés

Hozzáadjuk a feldarabolt pacalt, a vágott paradicsomot és a zöldpaprikát, borókabogyót, babérlevelet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot és a köményt, valamint a pirospaprikát.

4. Lépés

Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje az összetevőket, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 3 órán át, míg a hús megpuhul.

5. Lépés

Ha szükséges, pótoljuk a főzőlevet, majd a végén zöldfűszerekkel ízesíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek