HIRDETŐ
Cukkini piskóta
Elérkezett a szezon, amikor a családok és szomszédok egymást dobják cukkinival, tökkel, hokkaido tökkel és más zöldségekkel 😊 Ha már unod a leveseket és pörkölteket, próbálj ki egy szélsőségesen lágy csokoládés piskótát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Szükségünk van
- 350 g reszelt cukkini
- 300 g tönkölybúzaliszt
- 150 g Cukor kristály
- 2 db Tojás
- 150 ml Az olaj lehet kókusz is
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács fűszerek
- 50 ml tej
A ganachera
- 200 g csokoládé
- 200 ml Tejszínhab
- darált Mogyoró
Díszítésre
- a Liofilizált málna mandulahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
A cukkinit összekeverjük a nedves hozzávalókkal, amelyekhez fokozatosan hozzáadjuk a szárazakat. Alaposan összekeverjük, és egy 20 x 20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokon 35 percig sütjük. A sütés és hűtés után felvisszük a ganache-t, amit úgy készítünk el, hogy a törött csokoládét forró tejszínnel öntjük le. 3 perc múlva összekeverjük és hozzáadjuk a zúzott földimogyorót.