Forrás: canva
Cukkinikrém télire
Ez az elképesztően finom cukkinikrém tökéletes leves a hideg téli napokra. Egy bájos dolog az, hogy a cukkinit például a csodálatos zöldséglevesekhez használjuk, mint a Gulyás! Ez egészséges, tápláló, és minden hozzávalót megtalálunk a téli hónapokban. Nem mellékesen nagyszerű módja a vitaminok feltöltésének!
Hozzávalók
- 2 Közepes cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 11⁄2 l zöldség alaplé
- 200 g krémsajt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fehér bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- friss petrezselyem díszítésnek
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Vágd fel a cukkinit és csepegtess rá egy kicsit olívaolajat, majd süsd meg a sütőben kb. 20 percig.
Közben egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd főzd őket, amíg aranybarna nem lesz.
Amikor a cukkini kész, tedd bele a fazékba a hagymával, majd add hozzá a zöldség alaplevet, a sót, a borsot és a köményt. Főzd 15-20 percig.
Ha a zöldségek már puha, vedd le a tűzről, és turmixold össze, amíg krémes nem lesz.
Add hozzá a krémsajtot, és keverd össze, amíg teljesen elolvad.
Szolgáld fel friss petrezselyemmel a tetején.