HIRDETŐ

Forrás: canva

Cukkinikrém télire

Ez az elképesztően finom cukkinikrém tökéletes leves a hideg téli napokra. Egy bájos dolog az, hogy a cukkinit például a csodálatos zöldséglevesekhez használjuk, mint a Gulyás! Ez egészséges, tápláló, és minden hozzávalót megtalálunk a téli hónapokban. Nem mellékesen nagyszerű módja a vitaminok feltöltésének!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 112 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • 200 g krémsajt Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • friss petrezselyem díszítésnek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Lépés

Vágd fel a cukkinit és csepegtess rá egy kicsit olívaolajat, majd süsd meg a sütőben kb. 20 percig.

3. Lépés

Közben egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd főzd őket, amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Amikor a cukkini kész, tedd bele a fazékba a hagymával, majd add hozzá a zöldség alaplevet, a sót, a borsot és a köményt. Főzd 15-20 percig.

5. Lépés

Ha a zöldségek már puha, vedd le a tűzről, és turmixold össze, amíg krémes nem lesz.

6. Lépés

Add hozzá a krémsajtot, és keverd össze, amíg teljesen elolvad.

7. Lépés

Szolgáld fel friss petrezselyemmel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új