HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Pq3Rk2zVZtn4eo3C3Ztz/1fa5a3901b3b47196585e65ce4fb68.jpeg)
Forrás: Africa Images from Canva
Diós likőr
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 30 dió
- 1 l Tiszta alkohol
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 1 bot Fahéj
- Szegfűszeg
HIRDETŐ
Eljárás
1440 perc.
1. Lépés
Kezdje az zöld dió gyűjtését.
2. Lépés
Ezután jól mossuk meg őket, hogy eltávolítsuk az esetleges szennyeződéseket.
3. Lépés
Vágja fel a diókat.
4. Lépés
A diókat egy nagy üvegedénybe helyezzük és alkohollal leöntjük.
5. Lépés
Add meg a fahéjat és a szegfűszeget.
6. Lépés
Zárja szorosan a poharat és hagyja pihenni sötét és hűvös helyen körülbelül 40 napig.
7. Lépés
40 nap után készítsen szirupot cukorral és vízzel.
8. Lépés
Hagyja a szirupot lehűlni, majd öntse a pohárba a többi hozzávalóval.
9. Lépés
Jól keverje össze és hagyja pihenni további 40 napig.
10. Lépés
Ezt követően szűrje le a likőrt és töltse üvegpalackokba.