Forrás: facebook: FitneszFészek
Egészséges Majonézes kukoricasaláta
A saláta ízlete igazán finom lesz, ha hagyod hűlni a hűtőben egy-két óráig, mielőtt felszolgálnád. Ha pedig változatosabbá szeretnéd tenni a salátát, adj hozzá felkockázott sajtot, sonkát vagy akár főtt tojást is.
Hozzávalók
- 1 konzerv Kukorica
- 4 evőkanál majonéz
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis fej vöröshagyma
Eljárás
Öblítsd le a kukoricát hideg vízzel. Ez nem csak a konzervíz eltávolítására szolgál, hanem frissít is a kukorica ízén.
Finomra vágd a vöröshagymát. Ha túl erősnek találod a nyers hagyma ízét, áztasd be néhány percre hideg vízbe, ennek hatására kicsit enyhül a hagyma csípőssége.
Keverd össze a vöröshagymát a kukoricával, adj hozzá majonézt, petrezselymet, sót és borsot. Finoman dolgozd össze, hogy minden kukoricaszem bevonódjon a majonézzel. A petrezselyem helyettesíthető snidlinggel vagy friss kaporral is.