HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Egészséges téli Sült alma

A sült alma az egyik kedvenc téli ínyencségem! Nagyszerű édes desszert, amely egészséges és könnyen elkészíthető. Az almalevél a sütőben garantált, hogy az egész konyhát illatosítja majd. Többször sütöttem már az ünnepek alatt, és nem csak a családom, de a barátaim is imádták. Egy igazi téli kényeztető finomság, mely akár diétás menübe is beilleszthető, és természetesen vegetáriánusok is fogyaszthatják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy kemény alma Hozzáadott
  • 4 teáskanál Méz Hozzáadott
  • 4 teáskanál mazsola Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Mosd meg jól az almákat, majd vágd ki a közepüket úgy, hogy az aljuk ne sérüljön. (Tipp: használj almafúrót, ha van otthon, sokkal könnyebb dolgod lesz vele!)

3. Lépés

Tegyél minden alma közepébe egy teáskanál mézet és egy teáskanál mazsolát.

4. Lépés

Szórd meg őket fahéjjal - aki szereti, bátran használjon többet is, nagyon finom ízt kölcsönöz az almának.

5. Lépés

Tedd az almákat egy tűzálló tálba és önts alájuk annyi vizet, hogy az almák alját ellepje. (Fontos, hogy ne öntsd tele vízzel, mert akkor az almák túl puhaak és szétesősek leszek.)

6. Lépés

Sütőben 30 percig süsd, amíg az almák megpuhulnak, de még tartják a formájukat.

7. Lépés

Tálaláskor öntsd le az almákat a tálat alján maradt szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új