Forrás: Pixabay: RitaE
Egészséges téli Sült alma
A sült alma az egyik kedvenc téli ínyencségem! Nagyszerű édes desszert, amely egészséges és könnyen elkészíthető. Az almalevél a sütőben garantált, hogy az egész konyhát illatosítja majd. Többször sütöttem már az ünnepek alatt, és nem csak a családom, de a barátaim is imádták. Egy igazi téli kényeztető finomság, mely akár diétás menübe is beilleszthető, és természetesen vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Hozzávalók
- 4 nagy kemény alma
- 4 teáskanál Méz
- 4 teáskanál mazsola
- fahéj ízlés szerint
- víz
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Mosd meg jól az almákat, majd vágd ki a közepüket úgy, hogy az aljuk ne sérüljön. (Tipp: használj almafúrót, ha van otthon, sokkal könnyebb dolgod lesz vele!)
Tegyél minden alma közepébe egy teáskanál mézet és egy teáskanál mazsolát.
Szórd meg őket fahéjjal - aki szereti, bátran használjon többet is, nagyon finom ízt kölcsönöz az almának.
Tedd az almákat egy tűzálló tálba és önts alájuk annyi vizet, hogy az almák alját ellepje. (Fontos, hogy ne öntsd tele vízzel, mert akkor az almák túl puhaak és szétesősek leszek.)
Sütőben 30 percig süsd, amíg az almák megpuhulnak, de még tartják a formájukat.
Tálaláskor öntsd le az almákat a tálat alján maradt szósszal.