HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészséges Vegyes vágott savanyúság

A \Vegyes vágott savanyúság\ egy hagyományos, dekoratív, egészséges és ízletes magyar finomság. Az ízléses színek és a ropogós, frissítő ízek tökéletes párosítása. Tökéletes lehet hideg téli napokon is, amikor valami savanyú, de mégis laktató falatokra vágysz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Fej vöröslapos káposzta Hozzáadott
  • 1 fehér répa Hozzáadott
  • 3 zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 cseresznye Paprika Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 3 hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 evőkanál Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan, majd vágjuk vékony szeletekre a zöldségeket és a hagymát.

2. Lépés

A fokhagymát szintén mossuk meg, majd hámozzuk meg és szeleteljük fel.

3. Lépés

Egy nagy fazékban vegyítsük össze a sót és a vizet, majd forraljuk fel.

4. Lépés

Ha a só-vízünk jól felforralt, adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát, majd forraljuk 5-10 percig.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

Ha már kihűlt, adjuk hozzá a fehérbor ecetet.

7. Lépés

Rakjuk üvegekbe a savanyúságunkat, majd hagyjuk állni legalább 1-2 héten keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új