Forrás: Pixabay
Egészséges Vegyes vágott savanyúság
A \Vegyes vágott savanyúság\ egy hagyományos, dekoratív, egészséges és ízletes magyar finomság. Az ízléses színek és a ropogós, frissítő ízek tökéletes párosítása. Tökéletes lehet hideg téli napokon is, amikor valami savanyú, de mégis laktató falatokra vágysz.
Hozzávalók
- 1 Fej vöröslapos káposzta
- 1 fehér répa
- 3 zöldpaprika
- 3 cseresznye Paprika
- 3 sárgarépa
- 3 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál só
- 1 l víz
- 2 dl fehérbor ecet
Eljárás
Mossuk meg alaposan, majd vágjuk vékony szeletekre a zöldségeket és a hagymát.
A fokhagymát szintén mossuk meg, majd hámozzuk meg és szeleteljük fel.
Egy nagy fazékban vegyítsük össze a sót és a vizet, majd forraljuk fel.
Ha a só-vízünk jól felforralt, adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát, majd forraljuk 5-10 percig.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ha már kihűlt, adjuk hozzá a fehérbor ecetet.
Rakjuk üvegekbe a savanyúságunkat, majd hagyjuk állni legalább 1-2 héten keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.