Egyszerű feketeszeder szörp
Egy finom, nyári ízű, egyszerűen előállítható feketeszeder szörp receptjét mutatjuk be. A szörp frissen, gyümölcslé helyett, vagy téli hónapokban, a nyár ízét megörökítve fogyasztható. A feketeszeder gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ezt a szörpöt nem csak finom, de egészséges italnak is mondhatjuk.
Hozzávalók
- 2 kg feketeszeder
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 4 node citromsav
- tartósítószer a palackokhoz
Eljárás
A 2 kg feketeszedert tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk rá 1 liter vizet. Főzzük nagy lángon 20-30 percig, vagy amíg a bogyók meg nem puhulnak.
A lábas tartalmát szűrőn keresztül nyomkodjuk át, hogy a magokat eltávolítsuk.
A kapott léhez adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A tartósítószert a leírása szerint keverjük hozzá a szörphöz.
Az így elkészült szörpöt forrón, előre kimossuk és sterilizált palackokba töltjük, majd azonnal lezárjuk őket.
Az így lezárt palackokat állítsuk hűvös, sötét helyre (pince ideális), és hagyjuk teljesen kihűlni.