HIRDETŐ

Egyszerű feketeszeder szörp

Egy finom, nyári ízű, egyszerűen előállítható feketeszeder szörp receptjét mutatjuk be. A szörp frissen, gyümölcslé helyett, vagy téli hónapokban, a nyár ízét megörökítve fogyasztható. A feketeszeder gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ezt a szörpöt nem csak finom, de egészséges italnak is mondhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg feketeszeder Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 node citromsav Hozzáadott
  • tartósítószer a palackokhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A 2 kg feketeszedert tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk rá 1 liter vizet. Főzzük nagy lángon 20-30 percig, vagy amíg a bogyók meg nem puhulnak.

2. Lépés

A lábas tartalmát szűrőn keresztül nyomkodjuk át, hogy a magokat eltávolítsuk.

3. Lépés

A kapott léhez adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

4. Lépés

A tartósítószert a leírása szerint keverjük hozzá a szörphöz.

5. Lépés

Az így elkészült szörpöt forrón, előre kimossuk és sterilizált palackokba töltjük, majd azonnal lezárjuk őket.

6. Lépés

Az így lezárt palackokat állítsuk hűvös, sötét helyre (pince ideális), és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új