HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű ízletes pirított Crostini

Ez a Crostini lédús paradicsomot, illatos bazsalikomot és olvasztott mozzarellát tartalmaz, ropogósra pirított kenyér tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 Nagy baguette Hozzáadott
  • 2 érett paradicsom Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • 200 gms Bivalymozzarella Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Ízlés szerint őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Előmelegítés közben szeletelje fel a bagettet 1,5 cm vastag körökre - tapasztalatom szerint átlósan szeletelje, így nagyobb felületet kap a feltét elhelyezéséhez.

2. Lépés

Helyezze a felszeletelt bagett szeleteket egy tepsire, és enyhén locsolja meg olívaolajjal. Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ez segít abban, hogy minden egyes crostini kapjon egy adag ízt.

3. Lépés

Pirítsa a bagett szeleteket a sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Gyakran ellenőrizzük őket, mert a tökéletes pirulásból elég gyorsan megéghetnek.

4. Lépés

Amíg a kenyér pirul, kockázza fel a paradicsomot és szeletelje fel a mozzarellát.

5. Lépés

Ha a kenyérszeletek elkészültek, hagyjuk őket néhány percig hűlni. Ezután minden szeletet egyenletesen megrakunk a paradicsomkockákkal és a mozzarellával. Ha néhány csík bazsalikomot is hozzáadunk, az egész a friss ízekről szól.

6. Lépés

Tegye vissza a tálcát a sütőbe, és süsse még 5-6 percig, vagy amíg a sajt csodálatosan megolvad. Figyeljünk oda, hogy ne égjenek meg.

7. Lépés

Tálaljuk a crostinit azonnal. Az extra mélység kedvéért még egy kis olívaolajjal vagy balzsamecetes mázzal is megcsepegtetheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek