HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű ízletes pirított Crostini

Ez a Crostini lédús paradicsomot, illatos bazsalikomot és olvasztott mozzarellát tartalmaz, ropogósra pirított kenyér tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 Nagy baguette Hozzáadott
  • 2 érett paradicsom Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • 200 gms Bivalymozzarella Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Ízlés szerint őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Előmelegítés közben szeletelje fel a bagettet 1,5 cm vastag körökre - tapasztalatom szerint átlósan szeletelje, így nagyobb felületet kap a feltét elhelyezéséhez.

2. Lépés

Helyezze a felszeletelt bagett szeleteket egy tepsire, és enyhén locsolja meg olívaolajjal. Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ez segít abban, hogy minden egyes crostini kapjon egy adag ízt.

3. Lépés

Pirítsa a bagett szeleteket a sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Gyakran ellenőrizzük őket, mert a tökéletes pirulásból elég gyorsan megéghetnek.

4. Lépés

Amíg a kenyér pirul, kockázza fel a paradicsomot és szeletelje fel a mozzarellát.

5. Lépés

Ha a kenyérszeletek elkészültek, hagyjuk őket néhány percig hűlni. Ezután minden szeletet egyenletesen megrakunk a paradicsomkockákkal és a mozzarellával. Ha néhány csík bazsalikomot is hozzáadunk, az egész a friss ízekről szól.

6. Lépés

Tegye vissza a tálcát a sütőbe, és süsse még 5-6 percig, vagy amíg a sajt csodálatosan megolvad. Figyeljünk oda, hogy ne égjenek meg.

7. Lépés

Tálaljuk a crostinit azonnal. Az extra mélység kedvéért még egy kis olívaolajjal vagy balzsamecetes mázzal is megcsepegtetheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új