Forrás: Freepik
Egyszerű ízletes pirított Crostini
Ez a Crostini lédús paradicsomot, illatos bazsalikomot és olvasztott mozzarellát tartalmaz, ropogósra pirított kenyér tetején.
Hozzávalók
- 1 Nagy baguette
- 2 érett paradicsom
- friss bazsalikomlevelek
- 200 gms Bivalymozzarella
- olívaolaj
- só ízlés szerint
- Ízlés szerint őrölt bors
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Előmelegítés közben szeletelje fel a bagettet 1,5 cm vastag körökre - tapasztalatom szerint átlósan szeletelje, így nagyobb felületet kap a feltét elhelyezéséhez.
Helyezze a felszeletelt bagett szeleteket egy tepsire, és enyhén locsolja meg olívaolajjal. Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ez segít abban, hogy minden egyes crostini kapjon egy adag ízt.
Pirítsa a bagett szeleteket a sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Gyakran ellenőrizzük őket, mert a tökéletes pirulásból elég gyorsan megéghetnek.
Amíg a kenyér pirul, kockázza fel a paradicsomot és szeletelje fel a mozzarellát.
Ha a kenyérszeletek elkészültek, hagyjuk őket néhány percig hűlni. Ezután minden szeletet egyenletesen megrakunk a paradicsomkockákkal és a mozzarellával. Ha néhány csík bazsalikomot is hozzáadunk, az egész a friss ízekről szól.
Tegye vissza a tálcát a sütőbe, és süsse még 5-6 percig, vagy amíg a sajt csodálatosan megolvad. Figyeljünk oda, hogy ne égjenek meg.
Tálaljuk a crostinit azonnal. Az extra mélység kedvéért még egy kis olívaolajjal vagy balzsamecetes mázzal is megcsepegtetheti.