HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 5671698

Egyszerű régimódi csokoládé karamella

Van valami megnyugtató a házi készítésű csokoládé karamellában. Ez egy egyszerű desszert, amelyet különféle kiegészítőkkel, például dióval vagy mályvacukorral lehet testre szabni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 2 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 12 csésze kakaó Hozzáadott
  • 1 csésze tej Hozzáadott
  • 4 EL sótlan vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először a cukrot és a kakaót keverjük össze egy közepes méretű lábasban az edény elkészítésével kapcsolatos tapasztalataim alapján. Nagyon fontos, hogy először ezeket a száraz hozzávalókat keverjük össze, hogy a kakaó egyenletesen eloszoljon a karamellában.

2. Lépés

Fokozatosan keverjük hozzá a tejet. Javaslom, hogy használjunk fakanalat, hogy ne karcoljuk össze a lábast. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg a keverék fel nem forr.

3. Lépés

Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és hagyja a keveréket kevergetés nélkül addig főni, amíg el nem éri a lágy golyófokot (234-240°F cukorkahőmérőn). Tapasztalataim szerint ne essünk kísértésbe, hogy a folyamat felgyorsítása érdekében feljebb emeljük a hőfokot, mert ez a keverék megégését okozhatja.

4. Lépés

Vegye le a lábast a tűzről, és adja hozzá a vajat és a vaníliakivonatot, de még ne keverje össze. Hagyjuk a karamellát 110 °C-ra kihűlni.

5. Lépés

Miután kihűlt, addig verjük a karamellt, amíg besűrűsödik és elveszti fényét. Ez akár 15 percig is eltarthat, de ettől lesz a fudge csodálatosan krémes.

6. Lépés

Azonnal öntse a karamellt egy kizsírozott 8x8 hüvelykes formába, és hagyja kihűlni és megszilárdulni. A hűtéstől a karamell felvágásáig a türelem a legfontosabb. Ha túl hamar vágjuk fel, akkor a karamell szétmorzsolódhat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új