Forrás: Pixabay: Nickelphotocz
Egyszerű tökéletes mini Pavlova
Ez egy egyszerű, bolondbiztos recept a Mini Pavlovákhoz, amely garantálja a sikert.
Hozzávalók
A HABCSÓKHOZ
- 6 Nagy tojásfehérje
- 11⁄2 csészék Ricinus cukor
- 2 kanalak Kukoricaliszt
- 1 teáskanál fehér ecet
- 1 teáskanál vanília kivonat
A FELTÉTHEZ
- 1 csésze Tejszínhab
- 1⁄4 csésze Porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Friss vegyes bogyós gyümölcsök (tetszés szerint)
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 140°C-ra (275°F). Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a mini pavlovák összeragadjanak - ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtartsák a formájukat.
Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjéket, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény csúcsok nem alakulnak ki. Ez általában körülbelül 7-8 percet vesz igénybe. Fontos, hogy ne siettessük ezt a lépést, mivel a cukor fokozatos hozzáadása biztosítja, hogy a cukor megfelelően feloldódjon, ami simább habcsókot eredményez.
Szórjuk a kukoricalisztet, az ecetet és a vaníliát a felvert tojásfehérjére. Óvatosan keverjük bele, amíg jól össze nem áll. Ez a finom hozzáadás kiegyensúlyozza az édességet, és lágy, mályvacukros közepet ad a habcsóknak.
Egy nagy kanál segítségével adagolja a habcsókot a kibélelt tálcákra, 12 egyenlő fészket formálva. Egy fagylaltkanalat is jól használhatunk ehhez.
Süssük 45-60 percig, vagy amíg a habcsókok kívülről ropogósak lesznek, és az aljukat megkopogtatva üreges hangot adnak. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk nyitva az ajtót, hogy a habcsókok fokozatosan kihűljenek. Ez megakadályozza, hogy a habcsók megrepedjen.
A tejszínhabos öntethez a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát addig verjük, amíg megtartja a formáját.
Tálaláskor helyezzen egy habcsókot egy tányérra, tetejére tegyen egy kis tejszínhabot, és díszítse friss bogyós gyümölcsökkel. Vendégei el lesznek ámulva ettől a hármasától: ropogós habcsók, krémes feltét és ragyogó friss gyümölcsök!