HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Nickelphotocz

Egyszerű tökéletes mini Pavlova

Ez egy egyszerű, bolondbiztos recept a Mini Pavlovákhoz, amely garantálja a sikert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A HABCSÓKHOZ

  • 6 Nagy tojásfehérje Hozzáadott
  • 112 csészék Ricinus cukor Hozzáadott
  • 2 kanalak Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

A FELTÉTHEZ

  • 1 csésze Tejszínhab Hozzáadott
  • 14 csésze Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Friss vegyes bogyós gyümölcsök (tetszés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 140°C-ra (275°F). Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a mini pavlovák összeragadjanak - ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtartsák a formájukat.

2. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjéket, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény csúcsok nem alakulnak ki. Ez általában körülbelül 7-8 percet vesz igénybe. Fontos, hogy ne siettessük ezt a lépést, mivel a cukor fokozatos hozzáadása biztosítja, hogy a cukor megfelelően feloldódjon, ami simább habcsókot eredményez.

3. Lépés

Szórjuk a kukoricalisztet, az ecetet és a vaníliát a felvert tojásfehérjére. Óvatosan keverjük bele, amíg jól össze nem áll. Ez a finom hozzáadás kiegyensúlyozza az édességet, és lágy, mályvacukros közepet ad a habcsóknak.

4. Lépés

Egy nagy kanál segítségével adagolja a habcsókot a kibélelt tálcákra, 12 egyenlő fészket formálva. Egy fagylaltkanalat is jól használhatunk ehhez.

5. Lépés

Süssük 45-60 percig, vagy amíg a habcsókok kívülről ropogósak lesznek, és az aljukat megkopogtatva üreges hangot adnak. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk nyitva az ajtót, hogy a habcsókok fokozatosan kihűljenek. Ez megakadályozza, hogy a habcsók megrepedjen.

6. Lépés

A tejszínhabos öntethez a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát addig verjük, amíg megtartja a formáját.

7. Lépés

Tálaláskor helyezzen egy habcsókot egy tányérra, tetejére tegyen egy kis tejszínhabot, és díszítse friss bogyós gyümölcsökkel. Vendégei el lesznek ámulva ettől a hármasától: ropogós habcsók, krémes feltét és ragyogó friss gyümölcsök!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új