HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: anialaurman

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Savanyú káposzta, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 600 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 500 g Frankfurti kolbászok Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 500 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 250 ml Fehérbor (rizling) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon napraforgóolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az elzászi choucrute recept elkészítéséhez először a sertéshasat körülbelül 2 cm vastag szeletekre kell vágni. A hagymát és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és finomra vágjuk. (Tipp: Ahhoz, hogy a hagymát könnyebb legyen meghámozni, előtte 15 percig hagyjuk a hűtőben).

2. Lépés

Hevítse fel az olajat egy nagy fazékban, és süsse benne a sertéshasat, amíg szép aranybarna színt kap. Fontos, hogy a hús jól megpiruljon, mert ez adja meg a sok ízt.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig, amíg megpuhulnak.

4. Lépés

Adja hozzá a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a köménymagot, a fehérbort és a csirkealaplevet. Sóval és borssal fűszerezzük - de óvatosan a sóval, mert a savanyú káposzta már eleve sós!

5. Lépés

Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 1,5 órán át. Ez idő alatt a savanyú káposzta párolódik és magába szívja az összes ízt.

6. Lépés

Közben hámozza meg a burgonyát, és egy másik edényben főzze puhára.

7. Lépés

1,5 óra elteltével tegye a kolbászt a fazékba a savanyú káposztával együtt, és párolja még 15 percig, amíg átmelegszik.

8. Lépés

Az elzászi choucroute tálalásához rendezzük el a burgonyát és a savanyú káposztát a tányérokon, majd díszítsük a kolbásszal és a sertéshas szeletekkel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek