HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: anialaurman

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Savanyú káposzta, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 600 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 500 g Frankfurti kolbászok Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 500 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 250 ml Fehérbor (rizling) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon napraforgóolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az elzászi choucrute recept elkészítéséhez először a sertéshasat körülbelül 2 cm vastag szeletekre kell vágni. A hagymát és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és finomra vágjuk. (Tipp: Ahhoz, hogy a hagymát könnyebb legyen meghámozni, előtte 15 percig hagyjuk a hűtőben).

2. Lépés

Hevítse fel az olajat egy nagy fazékban, és süsse benne a sertéshasat, amíg szép aranybarna színt kap. Fontos, hogy a hús jól megpiruljon, mert ez adja meg a sok ízt.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig, amíg megpuhulnak.

4. Lépés

Adja hozzá a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a köménymagot, a fehérbort és a csirkealaplevet. Sóval és borssal fűszerezzük - de óvatosan a sóval, mert a savanyú káposzta már eleve sós!

5. Lépés

Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 1,5 órán át. Ez idő alatt a savanyú káposzta párolódik és magába szívja az összes ízt.

6. Lépés

Közben hámozza meg a burgonyát, és egy másik edényben főzze puhára.

7. Lépés

1,5 óra elteltével tegye a kolbászt a fazékba a savanyú káposztával együtt, és párolja még 15 percig, amíg átmelegszik.

8. Lépés

Az elzászi choucroute tálalásához rendezzük el a burgonyát és a savanyú káposztát a tányérokon, majd díszítsük a kolbásszal és a sertéshas szeletekkel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák