Eper-túró szelet
Gluténmentes 😍 Könnyű, friss, azonnal elfogy
Hozzávalók
Hozzávalók
- 6 Tojás
- Csipet Szerszámok
- 1⁄2 sütőpor
- 30 ml Eszkozok
- 30 ml Mentse a fordított szöveget
- 100 g Cukor
- 80 g Jihlava természetes zabliszt gluténmentes
- 20 g Szöveg
Túrós krém eperrel
- 500 g Kenhető túró
- 250 ml tejszínhab
- 100 g Porcukor
- 250 g Eper
- Csipet igazi vanília
- Opcionális tejszínhabosító
Továbbá még szükségünk van
- 4 kanalak Eperlekvár a kanál házának kenéséhez
- 100 g Tejcsokoládét használtam, callebaut
- 30 g kókuszolaj
- Liofilizált eper
Eljárás
Tepsin mérete: 37x29 cm
Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától. A fehérjét felverjük egy csipet sóval. A sárgáját habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a vizes olajat. Ezután hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és a kakaóval. Kézzel belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük. Körülbelül 15 percig sütjük 180°-on. A kisült és kihűlt tésztára eperdzsemet kenünk. A tejszínt felverjük a túróval, a cukorral és a vaníliával. Az epret felszeleteljük (én szeletekre vágtam) és hozzáadjuk a krémhez. A krémet a tészta tetejére kenjük. A csokoládét felolvasztjuk a kókuszos olajjal, és óvatosan a krém tetejére kenjük. Megszórhatjuk liofilizált eperrel.
Hűtsük le az epret 🍓
Jó étvágyat 😍