HIRDETŐ
Eper-túró szelet

Eper-túró szelet

Gluténmentes 😍 Könnyű, friss, azonnal elfogy

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Hozzávalók

  • 6 Tojás Hozzáadott
  • Csipet Szerszámok Hozzáadott
  • 12 sütőpor Hozzáadott
  • 30 ml Eszkozok Hozzáadott
  • 30 ml Mentse a fordított szöveget Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 80 g Jihlava természetes zabliszt gluténmentes Hozzáadott
  • 20 g Szöveg Hozzáadott

Túrós krém eperrel

  • 500 g Kenhető túró Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g Porcukor Hozzáadott
  • 250 g Eper Hozzáadott
  • Csipet igazi vanília Hozzáadott
  • Opcionális tejszínhabosító Hozzáadott

Továbbá még szükségünk van

  • 4 kanalak Eperlekvár a kanál házának kenéséhez Hozzáadott
  • 100 g Tejcsokoládét használtam, callebaut Hozzáadott
  • 30 g kókuszolaj Hozzáadott
  • Liofilizált eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Tepsin mérete: 37x29 cm

2. Lépés

Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától. A fehérjét felverjük egy csipet sóval. A sárgáját habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a vizes olajat. Ezután hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és a kakaóval. Kézzel belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük. Körülbelül 15 percig sütjük 180°-on. A kisült és kihűlt tésztára eperdzsemet kenünk. A tejszínt felverjük a túróval, a cukorral és a vaníliával. Az epret felszeleteljük (én szeletekre vágtam) és hozzáadjuk a krémhez. A krémet a tészta tetejére kenjük. A csokoládét felolvasztjuk a kókuszos olajjal, és óvatosan a krém tetejére kenjük. Megszórhatjuk liofilizált eperrel.

3. Lépés

Hűtsük le az epret 🍓

4. Lépés

Jó étvágyat 😍

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új