Forrás: FB: Varenie je radosť.
Epres -mascarponés, tejszínes szelet
Egy finom, lágy piskóta sütemény mascarponé krémmel. A recept lépései a következők:
Hozzávalók
Piskóta tészta
- 100 g önserkentő liszt
- 6 db tojás
- 140 g kristálycukor
- 1 TK szódabikarbóna
- csipetnyi só
Mascarpone krém
- 1 db mascarpone
- 1 db Cukrászda hab
- 4 TK cukor
- 1 db citromhéj
Egyéb
- eperlekvár
- vörös festék
Cukrászati hab
- 370 g kristálycukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 db vaníliás cukor
- 100 ml víz
Eljárás
A piskótatészta előkészítési módja Elválasztjuk a tojásfehérjéket a tojássárgájától. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgáját felverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadva a sütőpor és a liszt.
Végül finoman hozzákeverjük a kemény habot és a tésztát kb. 20 percre betesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe.
A kihűlt tésztát három részre vágjuk.
Mascarpone krém Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, citromhabbal és cukrászati habbal. Egy kis habot félreteszünk a díszítéshez.
Cukrászati hab A tojásfehérjéket 70 g cukorral egy tálba tesszük és kemény habbá verjük.
A maradék cukrot magas fazékba öntjük, vízzel leöntjük és felforraljuk. 3 percig főzzük, és az így keletkezett habot szűrővel eltávolítjuk.
A folyékony cukrot lassan összekeverjük a habbal és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Az első tortalapot lekenjük lekvárral és krémmel. Ugyanezt csináljuk a második és harmadik lap esetében is.
A cukrászhabot keverje össze a vörös színezékkel, és cukrászzsákkal formázza belőlük a csókokat.