HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Epres -mascarponés, tejszínes szelet

Egy finom, lágy piskóta sütemény mascarponé krémmel. A recept lépései a következők:

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Piskóta tészta

  • 100 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 140 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 TK szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Mascarpone krém

  • 1 db mascarpone Hozzáadott
  • 1 db Cukrászda hab Hozzáadott
  • 4 TK cukor Hozzáadott
  • 1 db citromhéj Hozzáadott

Egyéb

  • eperlekvár Hozzáadott
  • vörös festék Hozzáadott

Cukrászati ​​hab

  • 370 g kristálycukor Hozzáadott
  • 4 db tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótatészta előkészítési módja Elválasztjuk a tojásfehérjéket a tojássárgájától. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

2. Lépés

A tojássárgáját felverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadva a sütőpor és a liszt.

3. Lépés

Végül finoman hozzákeverjük a kemény habot és a tésztát kb. 20 percre betesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe.

4. Lépés

A kihűlt tésztát három részre vágjuk.

5. Lépés

Mascarpone krém Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, citromhabbal és cukrászati habbal. Egy kis habot félreteszünk a díszítéshez.

6. Lépés

Cukrászati hab A tojásfehérjéket 70 g cukorral egy tálba tesszük és kemény habbá verjük.

7. Lépés

A maradék cukrot magas fazékba öntjük, vízzel leöntjük és felforraljuk. 3 percig főzzük, és az így keletkezett habot szűrővel eltávolítjuk.

8. Lépés

A folyékony cukrot lassan összekeverjük a habbal és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

9. Lépés

Az első tortalapot lekenjük lekvárral és krémmel. Ugyanezt csináljuk a második és harmadik lap esetében is.

10. Lépés

A cukrászhabot keverje össze a vörös színezékkel, és cukrászzsákkal formázza belőlük a csókokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új