HIRDETŐ
Forrás: manyakotic from Getty Images
Epres Morzsasüti
Egy igazán könnyű és gyors sütemény, amely tökéletes a tavaszi-nyári időszakban, amikor a piacokon bőven kaphatók a finom, édes eprek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
TÉSZTÁHOZ:
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál zabpehely
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
TÖLTELÉKHEZ:
- 500 g Eper
- 3 evőkanál cukor
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Az epret megmossuk és félbevágjuk.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a zabot. Adjuk hozzá a hideg vajat, és morzsoljuk össze az ujjbegyeinkkel.
3. Lépés
Ne várd meg, hogy a tészta összeálljon, jó, ha kicsit morzsalékos.
4. Lépés
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, egyenletesen terítsük el az epret az alján, szórjuk meg cukorral, és tegyük rá a morzsát.
5. Lépés
Süssük a sütőben 180°C-on körülbelül 30 percig.