Epres piskótatekercs
Hozzávalók
Gyakran
- 5 db tojás
- 70 g tönkölybúzaliszt
- 50 g xilit
- 1 csomagok szódabikarbóna
- 5 kanalak víz
- Csipet Só
Töltelék
- 1 csomagolás Fehérje puding port
- 3 dl tej
- 1 Kanál xilit
- 5 kanalak Finom sovány túró
- 1 bal Nádcukor citrom
- 100 g lágyított vaj
- 10 Nagyobb eper
Eljárás
Recept: A tojásfehérjét elválasztjuk a tojássárgájától.
A fehérjét csipetnyi sóval felverjük.
A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a vízzel.
Adjunk hozzá szitált lisztet, ami össze van keverve a sütőporral.
Végül hozzáadjuk a kemény tojásfehérje habot.
Tegyük sütőpapírt egy 28 x 35 méretű tepsire, öntsük rá a tésztát és helyezzük előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 20 percig 180°-on.
Eltávolítjuk a sütőpapírt és becsavarjuk a nedves konyharuhába.
Töltelék: A tölteléket előkészíthetjük, míg a tészta sül. Pudingot főzünk 3 dl tejben, hozzáadjuk a xilitolt is.
A még meleg / nem forró / pudingba belekeverjük a vajat és a citromos nádcukrot.
Amikor a puding lehűlt, adjunk hozzá túrót és keverjük jól össze. Ha a tészta lehűl, tegyük a tölteléket is a hűtőbe.
A rouladet feltekerjük és kb. 3/4 részét megkenjük a töltelékkel. Az eperet félbe / negyedekre vágjuk / ízlés szerint és elterítjük a töltelék majdnem felére.
Óvatosan feltekerjük és beletesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen / az egész tekercset alufóliába csomagoltam.
Az elkészült tekercset díszíthetjük ízlésünkre.
Jó étvágyat 🙂