HIRDETŐ
Epres piskótatekercs

Epres piskótatekercs

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Gyakran

  • 5 db tojás Hozzáadott
  • 70 g tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 50 g xilit Hozzáadott
  • 1 csomagok szódabikarbóna Hozzáadott
  • 5 kanalak víz Hozzáadott
  • Csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 1 csomagolás Fehérje puding port Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 1 Kanál xilit Hozzáadott
  • 5 kanalak Finom sovány túró Hozzáadott
  • 1 bal Nádcukor citrom Hozzáadott
  • 100 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 10 Nagyobb eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Recept: A tojásfehérjét elválasztjuk a tojássárgájától.

2. Lépés

A fehérjét csipetnyi sóval felverjük.

3. Lépés

A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a vízzel.

4. Lépés

Adjunk hozzá szitált lisztet, ami össze van keverve a sütőporral.

5. Lépés

Végül hozzáadjuk a kemény tojásfehérje habot.

6. Lépés

Tegyük sütőpapírt egy 28 x 35 méretű tepsire, öntsük rá a tésztát és helyezzük előmelegített sütőbe. Süssük körülbelül 20 percig 180°-on.

7. Lépés

Eltávolítjuk a sütőpapírt és becsavarjuk a nedves konyharuhába.

8. Lépés

Töltelék: A tölteléket előkészíthetjük, míg a tészta sül. Pudingot főzünk 3 dl tejben, hozzáadjuk a xilitolt is.

9. Lépés

A még meleg / nem forró / pudingba belekeverjük a vajat és a citromos nádcukrot.

10. Lépés

Amikor a puding lehűlt, adjunk hozzá túrót és keverjük jól össze. Ha a tészta lehűl, tegyük a tölteléket is a hűtőbe.

11. Lépés

A rouladet feltekerjük és kb. 3/4 részét megkenjük a töltelékkel. Az eperet félbe / negyedekre vágjuk / ízlés szerint és elterítjük a töltelék majdnem felére.

12. Lépés

Óvatosan feltekerjük és beletesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen / az egész tekercset alufóliába csomagoltam.

13. Lépés

Az elkészült tekercset díszíthetjük ízlésünkre.

14. Lépés

Jó étvágyat 🙂

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új