HIRDETŐ
Forrás: FB: Sütemény receptek
Epres túrós mascarpone torta
Ez a gazdag és krémes desszert tökéletes a nyári napokon. Az epres sajttorta kombinálja a maszcarpone krémes voltát a zamatos eperrel, míg a zselatin tartja a torta formáját, textúráját és megőrzi annak nedvességét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
A tésztához
- 200 g keksz
- 100 g vaj
A töltelékhez
- 500 g mascarpone
- 300 g friss eper
- 200 g porcukor
- 10 g Zselatin
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Törd össze a kekszet, majd keverd hozzá a megolvasztott vajat. Ez lesz a torta alapja, amit egy kapcsos tortaformába nyomsz bele, majd tedd a hűtőbe, míg elkészíted a tölteléket.
2. Lépés
A töltelékhez keverjük össze a mascarponét a porcukorral.
3. Lépés
A tölteléket kenjük a tésztára.
4. Lépés
Vágjuk fel az epret, és áztassuk be a zselatint vízbe.
5. Lépés
Keverjük össze az eperrel, és kenjük a töltelékre.