HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QtzlHmqPL61byBXCuX4N/ae139fde98aced6949f6d97fe90214.jpeg)
Forrás: Youtube
Eredeti tejszínes carbonara spagetti
Egyszerűen elkészíthető, isteni étel, ami nem igazán fogyókúrás, de annál finomabb.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Tészta
- 50 dkg spagetti tészta
- 3 l víz
- 1 tk só
Szósz
- 25 dkg bacon
- 2 ks tojássárgája
- 4 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 dkg parmezán
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A kockára aprított bacont kevés olajon elkezdjük pirítani. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe.
2. Lépés
Ezalatt egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját, a tejszínt, borsot, kevés sót, majd belereszeljük a sajt kb. 2/3-át, és végül belenyomjuk a fokhagymát.
3. Lépés
Amikor megfőtt a tészta, alig lecsepegtetve visszatesszük az edénybe, amiben főtt. Erre ráöntjük a keveréket, a megpirult szalonnát, és természetesen a kisült zsírocskát, összerottyantjuk, és már tálalható is.