HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Q4DwNh085Un0bw71f5Sb/f590e6c3c22b088f108e8fc4a21765.jpeg)
Forrás: Canva
Extra krémes póréhagyma krémleves
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1 kg póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 4 dl tejszín
- 4 dl húsleves
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- só
- frissen őrölt fehér bors
- ízlés szerint reszelt sajt
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
2. Lépés
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
3. Lépés
Egy nagy lábosban a vajat felolvasztjuk, és a hagymát és a fokhagymát beletesszük.
4. Lépés
Alacsony hőfokon kisütjük, amíg puha és aranybarna nem lesz.
5. Lépés
A húslevest hozzáadjuk, és főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul.
6. Lépés
A hagymás keveréket turmixgéppel pürésítjük.
7. Lépés
A tejszínt hozzáadjuk, és egy lábosban főzzük, amíg besűrűsödik.
8. Lépés
Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sóval és frissen őrölt fehér borssal.
9. Lépés
Tálaláskor melegen tálaljuk, és reszelt sajttal meghintjük.