Forrás: Youtube
Fahéjas babka kalács
Csodásan finom fonott fahéjas kalács.
Hozzávalók
- 21 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1⁄2 cs szárított élesztő
- 1 ek barna cukor
- 1 dl tej
- 1 ks tojás
- 21⁄2 dkg vaj
- 3 ek Fahéj
- 10 dkg barna cukor 2
Eljárás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt a langyosra felmelegített cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és eldolgozzuk. Végül belekeverjük az olvasztott vajat is a tésztába, és teljesen kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. A fahéjat és a 10 dkg cukrot kevés vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és szorosan feltekerjük. A hosszú rudat a tetejétől számítva félbevágjuk, majd összetekerjük. A fonott rudat újból félbehajtjuk és ismét feltekerjük.
Egy vekni formába tesszük a kalács tésztát, majd ismét félre tesszük 30 percre pihenni. Megkenjük pici cukros tejjel, majd a forró sütőbe tolva készre sütjük kb. 30 perc alatt.