HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Fahéjas babka kalács

Csodásan finom fonott fahéjas kalács.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 21 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 12 cs szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 ek barna cukor Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 212 dkg vaj Hozzáadott
  • 3 ek Fahéj Hozzáadott
  • 10 dkg barna cukor 2 Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt a langyosra felmelegített cukros tejben felfuttatjuk.

2. Lépés

A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és eldolgozzuk. Végül belekeverjük az olvasztott vajat is a tésztába, és teljesen kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.

3. Lépés

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. A fahéjat és a 10 dkg cukrot kevés vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és szorosan feltekerjük. A hosszú rudat a tetejétől számítva félbevágjuk, majd összetekerjük. A fonott rudat újból félbehajtjuk és ismét feltekerjük.

4. Lépés

Egy vekni formába tesszük a kalács tésztát, majd ismét félre tesszük 30 percre pihenni. Megkenjük pici cukros tejjel, majd a forró sütőbe tolva készre sütjük kb. 30 perc alatt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új