Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Fahéjas Fátyol Kalács
Egy hagyományos magyar desszert, amelyet az egész országban szeretnek. Az ízletes, könnyű tésztában a barna cukor és a fahéj kombinációja édes, meleg, bűnös öröm.
Hozzávalók
tészta
- 500 g liszt
- 7 g száraz élesztő
- 60 g cukor
- 2 tk só
- 250 ml tej
- 1 ks tojás
töltelék
- 100 g vaj
- 100 g barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Eljárás
Keverje össze a tészta hozzávalóit, majd dagassza ki az összetevőket egynemű tésztává.
Hagyja a tésztát meleg helyen, fedett állapotban pihenni 1 órán keresztül, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
Készítse elő a töltelék hozzávalóit, olvassa meg a vajat, és keverje hozzá a barna cukrot és a fahéjat.
Nyújtsa ki a megkelt tésztát, majd kenje meg a fahéjas vajjal.
Tekercselje fel a tésztát, majd vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.
Helyezze a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyja őket további 30 percig kelni.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a kalács aranybarna lesz.
Hagyja a kalácsot kihűlni a tepsiben, majd szolgálja fel teával vagy kávéval.