HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Fahéjas Fátyol Kalács

Egy hagyományos magyar desszert, amelyet az egész országban szeretnek. Az ízletes, könnyű tésztában a barna cukor és a fahéj kombinációja édes, meleg, bűnös öröm.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 7 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 60 g cukor Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

töltelék

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 tk őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverje össze a tészta hozzávalóit, majd dagassza ki az összetevőket egynemű tésztává.

2. Lépés

Hagyja a tésztát meleg helyen, fedett állapotban pihenni 1 órán keresztül, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

3. Lépés

Készítse elő a töltelék hozzávalóit, olvassa meg a vajat, és keverje hozzá a barna cukrot és a fahéjat.

4. Lépés

Nyújtsa ki a megkelt tésztát, majd kenje meg a fahéjas vajjal.

5. Lépés

Tekercselje fel a tésztát, majd vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.

6. Lépés

Helyezze a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyja őket további 30 percig kelni.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a kalács aranybarna lesz.

8. Lépés

Hagyja a kalácsot kihűlni a tepsiben, majd szolgálja fel teával vagy kávéval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új