HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Fahéjas Fátyol Kalács

Egy hagyományos magyar desszert, amelyet az egész országban szeretnek. Az ízletes, könnyű tésztában a barna cukor és a fahéj kombinációja édes, meleg, bűnös öröm.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 7 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 60 g cukor Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

töltelék

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 tk őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverje össze a tészta hozzávalóit, majd dagassza ki az összetevőket egynemű tésztává.

2. Lépés

Hagyja a tésztát meleg helyen, fedett állapotban pihenni 1 órán keresztül, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

3. Lépés

Készítse elő a töltelék hozzávalóit, olvassa meg a vajat, és keverje hozzá a barna cukrot és a fahéjat.

4. Lépés

Nyújtsa ki a megkelt tésztát, majd kenje meg a fahéjas vajjal.

5. Lépés

Tekercselje fel a tésztát, majd vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.

6. Lépés

Helyezze a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyja őket további 30 percig kelni.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a kalács aranybarna lesz.

8. Lépés

Hagyja a kalácsot kihűlni a tepsiben, majd szolgálja fel teával vagy kávéval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek