HIRDETŐ

Fahéjas szilvás lepény

A Fahéjas szilvás lepény egy ízletes, gyümölcsös sütemény, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Ideális desszert családi összejövetelekre, ünnepekre vagy akár csak egy gondtalan hétvégi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 200 g rétesliszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mosd meg és magozd ki a szilvákat, majd vágd őket cikkekre.

3. Lépés

Keverd össze a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval egy nagy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat.

4. Lépés

Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd add a tojásos keverékhez, és dolgozd össze.

5. Lépés

Öntsd a tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rétegezd rá a szilvacikkeket, és végül borítsd be a maradék tésztával.

6. Lépés

Süsd a lepényt körülbelül 40 percen keresztül, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a tészta megsült-e.

7. Lépés

Hagyd a lepényt hűlni, majd szórd meg porcukorral a tetejét indulás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek