Fahéjas szilvás lepény
A Fahéjas szilvás lepény egy ízletes, gyümölcsös sütemény, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Ideális desszert családi összejövetelekre, ünnepekre vagy akár csak egy gondtalan hétvégi ebédhez.
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 200 g rétesliszt
- 100 g cukor
- 4 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 50 g vaj
- porcukor a tetejére
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Mosd meg és magozd ki a szilvákat, majd vágd őket cikkekre.
Keverd össze a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval egy nagy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat.
Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd add a tojásos keverékhez, és dolgozd össze.
Öntsd a tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rétegezd rá a szilvacikkeket, és végül borítsd be a maradék tésztával.
Süsd a lepényt körülbelül 40 percen keresztül, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a tészta megsült-e.
Hagyd a lepényt hűlni, majd szórd meg porcukorral a tetejét indulás előtt.