HIRDETŐ

Fahéjas szilvás lepény

A Fahéjas szilvás lepény egy ízletes, gyümölcsös sütemény, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Ideális desszert családi összejövetelekre, ünnepekre vagy akár csak egy gondtalan hétvégi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 200 g rétesliszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mosd meg és magozd ki a szilvákat, majd vágd őket cikkekre.

3. Lépés

Keverd össze a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval egy nagy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat.

4. Lépés

Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd add a tojásos keverékhez, és dolgozd össze.

5. Lépés

Öntsd a tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rétegezd rá a szilvacikkeket, és végül borítsd be a maradék tésztával.

6. Lépés

Süsd a lepényt körülbelül 40 percen keresztül, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a tészta megsült-e.

7. Lépés

Hagyd a lepényt hűlni, majd szórd meg porcukorral a tetejét indulás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új