HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Q7xLPtABqHgqs4yEKOc2/acabdeb19b03af3517d20259870c24.jpeg)
Forrás: Stefan Ionita's Images from Canva
Feketeribizli szirup
A feketeribizli szirup tökéletes kiegészítője lehet palacsintának, fagyinak vagy más édességeknek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 g szeder
- 250 g cukor
- 1⁄2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy fazékban felolvasztjuk a cukrot vízzel.
2. Lépés
Hozzáadjuk a feketeszederet és közepes lángon pároljuk.
3. Lépés
Amikor a szeder puhává válik, turmixoljuk simára.
4. Lépés
Az elegyet szűrőn átöntjük.
5. Lépés
A kapott szirupot visszahelyezzük a fazékba és felforraljuk.
6. Lépés
Az elkészült szirupot sterilizált üvegekbe töltjük és lezárjuk.