HIRDETŐ
Fordított alma-körte torta

Fordított alma-körte torta

Az almák a tortában egyszerűen klasszikusok. És ismét elképzelhető, hogy millió receptet találunk velük. Ezúttal kipróbáltam a fordított változatot, és almákkal is kiegészítettem a körtéket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Hozzávalók

  • kókuszolaj spray Hozzáadott
  • kókuszcukor Hozzáadott
  • 3 db Kis körte Hozzáadott
  • 1 db Nagy alma Hozzáadott

Gyakran

  • 100 g Zabliszt Hozzáadott
  • 100 g Simuszka búzaliszt Hozzáadott
  • 30 g Vaníliafehérje vagy liszt Hozzáadott
  • 1 darab szódabikarbóna Hozzáadott
  • 40 g xilit Hozzáadott
  • 12 tk Kardamom Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 1 db Körte Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Egy 22 cm-es formára alufóliát tekercselünk a külső felén, biztos, ami biztos, hogy semmi ne folyjon ki. A belsőt kókuszolajjal bespricceljük (vagy bekenjük) és megszórjuk kókuszcukorral. Az almát és a kört szeletekre vágjuk és a formába teszünk.

2. Lépés

A fehérjéket kemény habbá verjük. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejet és a pürésített körtét és almát. Végül hozzákeverjük a felvert fehérjét.

3. Lépés

Az edényt körte és almával töltjük meg, és körülbelül 35 percig sütjük 170 fokon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új