Forrás: NRedmond from Getty Images Signature
Friss paradicsomleves
Ízletes és frissítő leves, ami a tökéletes friss ebéd. A friss paradicsom, amely ezt a levest megalapozza, kitűnő és felcserélhetetlen ízt ad.
Hozzávalók
- 1 kg friss paradicsom
- 1 darab nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 EK olívaolaj
- 1 kanál cukor
- 1 darab babérlevél
- 1⁄2 kanalak őrölt fekete bors
- 2 kanalak só
- 1 l Zöldséges húsleves
Eljárás
A paradicsomot megmossuk, negyedeljük és eltávolítjuk a közepét. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Forró olajban sütjük a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben, amíg el nem kezdenek színt változtatni.
Adjunk hozzá paradicsomot, cukrot, babérlevelet, sót és fekete borsot. Keverjük, amíg a paradicsom szét nem esik és levet nem ereszt.
Felöntjük zöldséglevesben. Ha nincs előkészített levesünk, használhatunk vizet is.
A levest addig főzzük, amíg megpuhul, körülbelül 30 percig mérsékelt lángon.
Eltávolítjuk a babérlevelet és az immersion mixerrel simára turmixoljuk a levest.
A levest önmagában is tálalhatjuk, vagy díszíthetjük zöldséggel, fűszernövényekkel vagy krutonnal.